Colterm raportează stocuri de mii de tone de cărbune care sunt invizibile...

Colterm raportează stocuri de mii de tone de cărbune care sunt invizibile în depozit. Explicația halucinantă a directorului general Șerpe

0
DISTRIBUIȚI
Depozitul de cărbune al Colterm, ieri, unde sunt, conform directorului Șerpe, mii de tone de combustibil

Colterm, societatea de termoficare a Timișoarei, a raportat, într-un document scris, la sfârșitul lunii septembrie, faptul că are stocurile necesare de cărbune și alți carburanți pentru a asigura încălzirea populației pe perioada iernii. Conform documentului semnat de directorul general Emil Șerpe, la data raportului ”sunt în derulare trei contracte pentru achiziția de cărbune și un contract pentru transport cărbune de la SCE Oltenia – SCE Oltenia, AMV Style SRL, LCS Terra Coal SRL”. Este prezentat  și un grafic de livrări, conform căruia, în septembrie, Colterm SA trebuia să primească în total 9.000 de tone, iar în octombrie alte 55.000 tone. De asemenea, în document se preciza faptul că ”stocul de cărbune la data prezentei este de 1.828 tone”. Pe hârtie situația este în regulă, dar o imagine de ieri din depozitul de la CET Sud arată cruda realitate – zecile de mii de tone de cărbune nu există.


Se vede că depozitul este gol, goluț.

Prefectul de Timiș, Eva Andreas, a confirmat pentru PRESSALERT.ro existenţa documentului, declarând că ”toate datele de care mi-ați spus sunt corecte. Atât la ultimul colegiu prefectural, cât și la cel special dedicat pregătirilor de iarnă, cei de la Colterm mi-au dat asigurări că nu sunt probleme și sunt stocurile de cărbune pentru iarnă”. Directorul general al Colterm, Emil Șerpe, a susținut că ”avem pe stoc acele tone (1.828, n.a.). Chiar dacă nu le vedeți, să știți că le avem. Două mii de tone de cărbune înseamnă o marșrută (o garnitură de tren, n.a.). E o cantitate foarte mică, ca să vă faceți așa o idee, dar raportări mincinoase nu facem, să știți. Da, sunt în stoc. Tot ce se vede pe lângă estacadă cărbune, însumat, înseamnă două mii de tone, dar cantitatea este foarte mică. Vă garantez că există cele două mii de tone există. Puteți veni să le facem cubajul”.

Directorul Șerpe a explicat stocurile mici de cărbune prin faptul că ”în momentul de față s-au schimbat puțin datele problemei. Dacă înainte, diferența de preț între producția pe gaz și cea pe cărbune era semnificativă, în momentul de față, diferența de preț e micuță din cauza prețului certificatelor de CO2. Eu vă explic ca să înțelegeți, dumneavoastră scrieți oricum ce vreți, dar e bine să înțelegeți câteva chestii. De cărbune avem nevoie, de stocul respectiv de cărbune, în special în luna ianuarie, când sunt temperaturi de sub minus zece grade. Atunci e nevoie de cărbune”.

Deși a raportat încă din septembrie că are contract pentru cărbune cu SCE Oltenia și că se livrează zeci de mii de tone, Emil Șerpe a susținut că, astăzi, 1 noiembrie, se ducea spre Târgu Jiu să rezolve o problemă majoră – ”noi avem contract în vigoare, dar nu știu din ce motive a întârziat semnarea actului adițional. Am trimis documente din august. Mai aveam de plătit niște bani, le-am tot plătit la bani, la Târgu Jiu pentru achiziția de cărbune, dar situația nu e deloc neagră cum credeți dumneavoastră”. Directorul general al Colterm a dat asigurări că nu vor fi probleme cu  gazul pentru că împrumutul care va fi luat din Trezorerie de Primăria Timișoara va fi folosit pentru plățile restante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.