Competiţie de tradiţie dusă în derizoriu. Finala Cupei României dintre Timişoara Saracens...

Competiţie de tradiţie dusă în derizoriu. Finala Cupei României dintre Timişoara Saracens şi CSM Bucureşti a fost amânată din cauza stării terenului

1
DISTRIBUIȚI
Foto: Timişoara Saracens

Alegerea neinspirată a FR Rugby de a programa un meci important pe un teren cvasi-anonim a avut repercusiuni. Finala Cupei României dintre campioana Timişoara Saracens şi revelaţia CSM Bucureşti nu s-a putut disputa astăzi din cauza gazonului parţial îngheţat de pe arena „Iuliu Haţieganu”, din Cluj-Napoca, şi a fost amânată pentru anul viitor.

De altfel întreaga competiţie a fost organizată parcă pe repede-înainte, mai ales în acest sezon. Ediţia 2018-19 a Cupei ar fi trebuit să se încheie azi, 30 noiembrie, în prag de Centenar. În mod curios meciul nu a fost programat pe o arenă modernă, ci pe un teren secundar din Cluj, care probabil nu ar fi îndeplinit cerinţele Ligii a III-a la fotbal. Deloc surprinzător, la ora 12.00 când trebuia să înceapă marea finală(?) de pe micuţa arenă “Iuliu Haţieganu” brigada de arbitri condusă de Cristian Şerban a deci amânarea întâlnirii pentru ora 13.30. Soarele nu a făcut însă minuni în Ardeal şi terenul a rămas parţial îngheţat.


Conform regulamentelui, partida putea fi amânată 24 de ore, dacă se găsea un stadion adecvată (Cum ar fi fost Cluj Arena?). În cele din urmă însă cu acordul ambelor echipe întâlnirea s-a amânat pentru 2019, la o dată care va fi anunţată ulterior. Să mai spunem şi că mai erau şapte zile când nimeni, poate doar cineva din FRR, ştia locaţia şi data exactă a disputării acestei finale.

Păcăliţi că astăzi se va juca rugby de calitate la Cluj au fost şi o serie de suporteri bănăţeni… Iată mai jos cele două echipe care ar fi trebuit să intre pe terenul de rugby din Cluj:

CSM Bucureşti: V. Bălan, Oancea, Pocriş, I. Ştefan, Gigauri, Sobota, Ad. Ion (cpt.), Burcea, Faasen, Schulte, Vaovasa, Maliepo, Tomane, Fonovai, Fl. Vlaicu. Rezerve: Tongia, Hartig, Gordaş, Els, Ser, Calafeteanu, Iliuţă, Cobden. Antrenor: Eugen Apjok.

Timişoara Saracens: Taupaki, Sabău, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Neculau, V. Rus, Morrison (cpt.), Conache, Rose, Simionescu, Umaga, Fercu, Zaharia, Samoa. Rezerve: Căpăţînă, Halalilo, Doge, I. Mureşan, Lazăr, Tătăruş, Rupanu, Moala. Antrenor: Sosene Anesi.

Problemele se acutizează

Timişorenii au fost de acord cu amânarea, dar la primăvară o campioană slăbită ar putea da piept cu bucureştenii. Asta deoarece mai mulţi străini de la Saracens de Banat au ajuns la capătul răbdării. Astfel că echipa de mai sus e puţin probabil să arate la fel în 2019. Neozeelandezul Jack Umaga a publicat mai multe postări pe Facebook în care acuză lipsa lichidităţilor. „ÎMI VREAU BANII! Am fost răbdător destul, o lună-două luni un an a trecut. Tot aşteptând… şi aşteptând… Am obosit şi chinurile sunt REALE HAIDEŢI…”, a scris rugbistul.

1 COMENTARIU

  1. Acel teren din parcul Babes este omologat de FRR si nu are nici o legatura cu fotbalul.
    Faptul ca astazi nu s-a putut desfasura finala cupei nu are nici o legatura cu terenul pe care dv il invocati.
    Din pacate articolul e scris de un amator care probabil nici nu a fost astazi la teren ,nici nu stie unde este parcul Babes si daca ar inceta sa mai scrie articole de presa sunt convins ca toata lumea i-ar aprecia absenta.
    O seara frumoasa !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.