Concerte frumoase și public puțin la cea de-a 28-a ediție a Galei...

Concerte frumoase și public puțin la cea de-a 28-a ediție a Galei Blues Jazz Kamo FOTO şi VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
<


p>

Cea de-a 28-a ediție a Galei Blues Jazz Kamo, eveniment ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Filarmonica Banatul, a adus în fața publicului două seri pline de diversitate muzicală, prestația artiștilor de pe scenă fiind aplaudată îndelung de spectatori.

Seara de sâmbătă a debutat cu concertul susținut de Bega Blues Band alături de invitatul special Octavian „Vita“ Horvath (Implant pentru Refuz). Recitalul formației a fost urmărit îndeaproape de public, după care pe scenă a urcat Sam Amidon. Cântărețul născut în S.U.A., care trăiește la Londra, a fost prezent pentru prima oară în țara noastră și a reușit să surprindă asistența cu un stil aparte, derivat din muzica irlandeză, povestea pieselor sale fiind pline de imagini expuse foarte plastic, cu şarm şi vioiciune.

De-a lungul anilor, Sam Amidon a apărut ca artist invitat pe albumele semnate Tune-Yards sau Glen Hansard și a publicat cartea Note On The Twitterographer. La Timişoara, Sam Amidon a cântat alături de Sasha Bota – vioară şi violă, Toni Kűhn – chitară şi claviaturi şi cu un grup de muzicieni din orchestra Filarmonicii Banatul.

Prima seară a Galei s-a încheiat cu recitalul celor de la Michel Zenino Trio, după care, la Zaza Resto Pub a avut loc un jam session.

Trioul timișorean JazzyBIT a smuls aplauze sincere în debutul serii de duminică, show-ul lor fiind urmat de Jos Machtel Trio din Belgia. Ultima formație care a evoluat la ediția din acest an a Galei Blues Jazz a fost Balkan Salsa Band din Serbia. Trupa condusă de saxofonistul Jovan Maljokovic (care este, de altfel, și directorul festivalului Valjevo Jazz Fest din țara vecină) a repurtat succes amestecând muzica folk balcanică cu elemente de jazz, un plus de șarm fiind și evoluția solistei Anđelka Simić, care a oferit un performance vocal bine dozat, atât în piesele „lente“ cât și în pasajele energice ale trupei.

Un moment surpriză al Galei din acest an a fost acela în care Virgil Mihaiu a vorbit despre cartea The History of European Jazz, o lucrare academică de mare importanță. În cadrul acestui proiect paneuropean, unde sunt prezentate detaliat evoluțiile istorico-jazzistice din 45 de țări, Virgil Mihaiu, un adevărat specialist în domeniu, a conceput capitolul referitor la țara noastră.

Din păcate, numărul spectatorilor prezenți în cele două seri a fost sub așteptări, iar noul material discografic semnat Bega Blues Band – care ar fi trebuit să se lanseze la acest eveniment – nu a apărut încă, din motive organizatorice.

„Prestația artistică la Gla de Blues Jazz Kamo a fost la un nivel înalt, cu muzică diversă și interpreți bine pregătiți și un program bine gradat. Participarea publicului a fost sărăcăcioasă. Orașul e mic și publicul e același. Dacă se întâmplă suprapuneri, e rău. E o lipsă de coordonare, ar trebui să existe o asociație sau un birou în care să se stabilească proiectele pe care le ai pregătite cu mult timp înainte. Noul album Bega Blues Band nu s-a lansat la Gală, din cauza unor întârzieri de producție“, ne-a declarat Johnny Bota, directorul Galei de Blues Jazz Kamo.

Foto: Nedici Dragoslav

1 COMENTARIU

  1. Cele doua festivaluri (Gala Blues Jazz Kamo si Timisoara Jazz Festival) au un aer de imbacseala. La cum se organizeaza, ar trebui sa nu mai existe, cel putin nu din bani publici…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.