Consilierii locali PSD nu vor vota majorarea impozitelor pe mașini cu 50%:...

Consilierii locali PSD nu vor vota majorarea impozitelor pe mașini cu 50%: “Este o harababură generalizată în Primăria Timișoara”

0
DISTRIBUIȚI

Ideea reprezentanților Primăriei Timișoara de a majora impozitul pe mașini cu 50% anul viitor nu este agreată de consilierii locali PSD. Alfred Simonis, deputat PSD de Timiș, a postat un mesaj, astăzi, pe Facebook, cu privire la creșterile de taxe și impozite propuse, precizând că în Primăria Timișoara este o harababură generalizată.

„Nu mulți timișoreni pot înțelege exact ceea ce se întâmplă în primăria condusă de Nicolae Robu. Harababura este generalizată: societatea de transport se ocupă de iluminatul public, cea de căldură are în grijă reparațiile în școli, iar horticola colectează deșeuri. Ireal! Administrate dezastruos, unele dintre societățile din subordinea primăriei au devenit adevărate găuri negre, care înghit zeci de milioane de euro anual, societăți pentru care se contractează credite care fac din Primăria Timișoara un mare datornic. Aceste datorii trebuie plătite cumva din buzunarul nostru, al tuturor, iar ultima idee a edilului Robu este să majoreze cu 50% impozitele pe autoturisme. Consilierii PSD nu pot să voteze o asemenea inițiativă și nu vor intra în acest joc disperat al lui Nicolae Robu, un personaj din ce în ce mai dăunător pentru Timișoara”, a declarat Alfred Simonis.

De asemenea, ideea de a majora unele taxe și impozite anul viitor, la Timișoara, a fost comentată și de Nicu Fălcoi, senator USR de Timiș, acuzându-l pe primarul Robu că nu este consecvent.

„«Consecvent», cum îl știți, cu propriile decizii și declarații, primarul Robu s-a gândit ca, începând cu 2019, impozitele pe mașini să fie majorate cu 50%.


Da, da, e vorba de-același personaj care, în decembrie 2012, dădea asigurări că «în Timișoara nu se va majora niciun impozit local, prin decizii ale Primăriei, câtă vreme voi fi eu primar». Și-și motiva declarația prin aceea că este «un liberal autentic» și, implicit, «un adept al fiscalității reduse, al ideii că banii trebuie să rămână, în cât mai mare măsură cu putință, la cei ce îi produc». Acuma, cât privește liberalismul cu puternice amprente și nostalgii USL-iste al edilului nostru pot spune că m-am lămurit deja! Am o problemă, însă, cu consecvența în declarații, și asta câtă vreme aș putea întocmi numai eu o listă destul de lungă cu promisiuni contrazise de realitate ori rămase neonorate. Nu pot trece cu vederea faptul că acest «adept al fiscalității reduse» propune majorarea cu 50% a impozitului pe mașini și clădiri nerezidențiale pentru-a spori veniturile la bugetul orașului, pentru ca apoi acesta să fie căpușat pe mai departe de tot felul de companii cu organigrame înțesate de frați, verișori și-alte rubedenii ce au ca numitor comun calitatea de membri de partid. Și, nu în cele din urmă, mă deranjează că sub administrația acestui individ ce se crede un bun gospodar, orașul nostru a ajuns doldora de gunoaie, aflându-se acum în situația de-a fi curățat o vreme de Horticultura”, a precizat Nicu Fălcoi.

Senatorul USR de Timiș a mai afirmat că Nicolae Robu este tot mai puțin lipsit de credibilitate, numindu-l un „ridicol Münchhausen local”. În ceea ce privește taxa pe turism care ar putea fi introdusă de anul viitor, Nicu Fălcoi a precizat că „o să fie mai mare rușinea s-apuce să introducă și taxa pe turism într-un oraș a cărui stare de curățenie lasă enorm de mult de dorit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.