Timişoara Saracens vrea să sărbătorească Centenarul cu un nou trofeu. Locaţie şi...

Timişoara Saracens vrea să sărbătorească Centenarul cu un nou trofeu. Locaţie şi dată inedită pentru finala Cupei României

0
DISTRIBUIȚI

Vineri, 30 noiembrie, Timişoara Saracens are şansa de a-şi mai adăuga o medalie la colecţie. De această dată campioana României revine după doi ani de absenţă în finala Cupei României, unde va întâlni noua forţă a campionatului, CSM Bucureşti. Meciul se va desfăşura la Cluj-Napoca, dar nu pe arena numărul 1 a ardelenilor, ci pe mai micuţul „Iuliu Haţieganu”.

Dacă în urmă cu şapte ani, finala Cupei a fost o adevărată sărbătoare la Alba Iulia, FR Rugby a tratat „altfel” competiţia K.O. în an de mare sărbătoare. Timişoara şi CSM se vor întâlni pe teren neutru, la Cluj, dar nu pe Cluj Arena. Ci pe arena mai micuţă a rugbiştilor de la „U” şi la amiază, într-o vineri liberă ce-i drept. Pentru bănăţeni e şansa de se revanşa pentru unele jocuri importante pierdute cu bucureştenii după ce precedentele finale au fost câştigate în faţa rivalei clasice, Baia Mare. 2016 e anul în care campioana a cucerit ultima dată Cupa.

„Pentru mine personal această finală va fi una dintre cele mai mari jucate. Din mai multe considerente, nu am fost în ultimii ani în finala Cupei. CSM e deţinătoarea trofeului. Va fi emoţionant pentru mulţi jucători. E prima finală Timişoara – CSM, mereu îi intâlneam în semifinale sau sferturi. Va fi un meci mare. Deocamdată suntem în a doua zi a pregătirii partidei.


Trebuie să jucăm bine. Motivaţie va exista in ziua jocului… Sunt sigur că jucătorii sunt concentraţi şi pregătiţi pentru meci”, a spus Sosene Anesi, antrenorul „sarazinilor”.

„E prima mea finală de Cupă de când antrenez la Timişoara, sunt foarte nerăbdăror, va fi o altă intensitate. Cred că vom face o partidă bună… Sunt mulţumit de toată echipa, care şi-a demonstrat valoarea în ultimele jocuri”, a adăguat „secundul” Ulises Gamboa.

Vlăduţ Popa e incert în tabăra timişoreană, la fel ca Tevita Manumua, tot accidentat. „Avem câteva zile ca ei să devină apţi. Tevita are întindere musculară… E un joc important, nu voi face foarte multe schimbări. Cei care au jucat săptămâna trecută merită să fie în finală. Au depus o muncă grea, s-au pregătit bine şi au demonstrat că pot juca finala. Sunt sigur că băieţii vor fi pregătiţi”, a precizat Anesi.

„CSM joacă un rugby bun, merită să fie in finală. Fiecare an e diferit, jucătorii capătă experienţă. Au mulţi jucători tineri, unii dintre ei sunt la naţională. Foşti jucători de-ai noştri sunt la CSM. Din acest punct de vedere poate fi sentimental. Trebuie să ne pregătim bine… Am fost cu acest grup de la început. Jucătorii care vor fi vineri nu au fost in finale, e un restart. E şi pentru mine o premieră. Nimeni nu vorbeşte de locul 2″”, a conchis Sosene Anesi.

Aceleaşi restanţe

„Sperăm să facem un meci bun, ţintim doar victoria. Timişoara şi-a câştigat finalele. O finală se câştigă, nu doar se joacă. Sperăm să ridicăm trofeul la finalul meciului şi să ne intoarcem cu el”, a fost mesajul managerului sportiv Attila Brosovszki. Acesta a fost întrebat şi de starea financiară a echipei din Ronaţ, neschimbată în 2018. „Două salarii şi jumătate sunt neplătite. Luna asta am primit jumătate”, a specificat oficialul. Există deja zvonuri că unii jucători vor pleca în iarnă din cauza situaţiei financiare rămase incertă.

Partida CSM Bucureşti – Timişoara Saracens se dispută vineri, de la ora 12.00 (rugbytv.ro), pe Iuliu Haţieganu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.