Culisele intervenţiei dificile a pompierilor la incendiul de pe A1. Flăcările aveau...

Culisele intervenţiei dificile a pompierilor la incendiul de pe A1. Flăcările aveau peste 10 m înălţime, autospecialele erau blocate în trafic VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Într-o postare intitulată „De ce uneori ajung pompierii târziu”, cei de la ISU Arad relatează modul în care a decurs intervenţia la incendiul care a cuprins, ieri seară, un tir, pe A1.

Pompierii descriu, în detaliu, lupta contracronometru pe care au dus-o până au reuşit să stingă incendiul care a blocat circulaţia pe autostradă.

„Ora 22:12, sună alarma la Detașamentul de Pompieri Arad: «arde un Tir pe autostradă la limita cu județul Timiș». Şeful GIS pleacă în două minute cu prima mașină, «un Iveco de 5000», adică 5.000 litri de apă. Nici nu iese bine pe poartă că ofițerul de serviciu transmite prin radio date suplimentare: «camionul este încărcat cu 20 de tone de role bituminoase și alte materiale din cauciuc, capul tractor a fost deconectat, remorca arde generalizat». «Să vină APCA în sprijin», ordona GIS-ul, ştiind că pe autostradă nu ai de unde să alimentezi și ai nevoie de apă multă, la aşa incendiu, și de spumă.


APCA – autopompa cisternă cu apă, capacitate 9.000 de litri. Avea dreptate, incendiul se vedea de la 10 km, iar când a sosit primul echipaj – era generalizat, violent, flăcări de peste 10 m înălțime. S-a realizat dispozitiv de stingere și începe «lupta», minutele trec, șoferul comunica «mai avem 2.000 de litri, mai avem 1.500, mai avem 1.000»”, au scris, astăzi, pe Facebook, cei de la ISU Arad.

Autopompa APCA era blocată în trafic, spun pompierii. „«APCA, unde eşti?», întreabă șeful GIS. «Blocat în trafic»… «O să vă trimit Timişul în sprijin și vin și eu acolo», comunica ofițerul de serviciu. Doar că și el a avut «probleme în trafic»… Din fericire a ajuns la timp, înainte de a se termina apa, dar ca să fim siguri că substanțele stingătoare sunt suficiente am acționat cu 5 autospeciale”, au încheiat cei de la ISU Arad.

Pompierii au postat şi un clip video în care  se vede viteza de deplasare spre incendiu pe autostrada a unei mașini de pompieri și a autospecialei grupei operative.

Foto: DRDP Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.