Cum protejaţi instalaţiile de apă împotriva îngheţului. Sfaturi utile

Cum protejaţi instalaţiile de apă împotriva îngheţului. Sfaturi utile

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Ziarul de Iaşi

Gerul vă poate lăsa fără apă, în cazul în care conductele nu sunt protejate corespunzător, avertizează specialiştii de la Aquatim. Neplăcerile pot fi evitate, susţin aceştia, prin luarea câtorva măsuri simple, dar eficiente.

Operatorul serviciilor publice de apă şi canalizare recomandă ca toate instalaţiile de apă montate în aer liber sau în spații neîncălzite să fie scoase din funcțiune și golite de apă înainte de venirea vremii reci sau să aibă parte de protecţie la îngheț.


Pentru a rezista iarna afară, conductele de apă au nevoie de un strat protector termic. Este esențial, transmite Aquatim, ca toate îmbinările unei instalații să fie protejate corespunzător pentru că, din cauza temperaturilor negative, întreaga instalaţie poate îngheţa în mai puţin de o oră şi se poate sparge din cauza creșterii volumului apei prin înghețare. Toţi robineţii care picură trebuie verificaţi, iar în cazul căminelor de apometru se recomandă curățarea capacelor şi a interiorului acestora.

„Reamintim clienților că răspund de protejarea contoarelor montate pe proprietatea lor și vor suporta cheltuielile aferente, când contorul s-a spart sau defectat din cauza înghețului, fiind insuficient protejat”, au transmis, astăzi, cei de la Aquatim, printr-un comunicat de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.