Daniel Dorobanțu susține cel de-al zecelea concert de basm la Timișoara

Daniel Dorobanțu susține cel de-al zecelea concert de basm la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
Daniel Dorobanțu va susține un concert de basm la Timișoara

Cel de-al 10-lea eveniment din seria Concertelor de Basm inițiate de Daniel Dorobanțu va avea loc duminică, 18 noiembrie, de la ora 19 şi este realizat în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă al județului Timiș. Evenimentul face parte din proiectul „Explorări contemporane ale tradiţiei” şi este finanţat de Consiliul Judeţean Timiş.

Un basm fără cuvinte, al cărui limbaj îl ştii dintotdeauna. Pentru că vine de acolo de unde vii și tu. O experiență care nu are nevoie de descifrare. Doar de deschidere către mirare. Ca și cum ai sta pe malul unei ape curgătoare și ai privi în adâncurile tale. În noi se regăsesc toate melodiile care au fost create de la începutul lumii. Fie că facem muzică sau doar o ascultăm, împărtășim același mister. Acest mister și starea de mirare pe care acesta o trezește în noi sunt sursele de inspirație pentru fiecare concert de basm – un concept de concert cinematic care îi aparține muzicianului și artistului vizual timișorean Daniel Dorobanțu.

Concertele de basm prezintă o muzică ce se află la intersecția dintre electronic ambient și modern classical.


Vizual, concertele de basm îmbină elemente arhaice, primordiale, de mitologie și folclor românesc cu cele mai recente tehnici de producție audio-vizuală. Fluide de la un capăt la altul, concertele de basm oferă o muzică imersivă și învăluitoare, emoțională și totodată detașată, lucrată în liniște translucidă și încântătoare. O călătorie atemporală între lumi, în deplină siguranță, care duce mereu spre înalt. Cufundat în muzică, publicul trăiește o stare de liniște interioară, de netulburare, de bucurie.

De la debutul său în 1995, Daniel Dorobanțu a produs 12 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia. Arta sa este o mărturie a unei viziuni dense despre explorare și căutare în sfera nedefinitului. Îl motivează un interes de lungă durată și o cercetare continuă asupra naturii inspirației însăși și asupra aspectelor contemplative și meditative ale procesului artistic. Lucrările sale au fost comandate și promovate de Institutul Cultural Român, Centrul Ars Electronica din Linz, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara și menționate în The New York Times și The Guardian. Ca fondator al ansamblului de artă sincretică Thy Veils, el este considerat un pionier al muzicii ambient în România.

Concertul de basm va avea loc la Centrul de Cultură şi Artă al județului Timiș (Strada Emanoil Ungureanu nr. 2) de la ora 19, iar biletele costă 30 lei. Numărul locurilor este limitat, iar rezervările se fac la adresa act.negura@gmail.com. Sonorizarea va fi asigurată de Prezent Sound, mixajul și luminile sunt asigurate de Sol Faur, iar ilustrațiile și afișul au fost realizate de Marian Ștefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.