Deputatul PNL Pirtea ia apărarea Uber în războiul declanșat de taximetriștii din...

Deputatul PNL Pirtea ia apărarea Uber în războiul declanșat de taximetriștii din Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Cei care prestează servicii de transport în regim de ridesharing nu trebuie acuzaţi de dumping, ei plătesc acelaşi impozit pe veniturile din muncă. Punctul de vedere îi aparţine liberalului Marilen Pirtea, deputat de Timiş şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

„Nu este deloc indicat să-i dezavantajăm și să-i blamăm pe cei care prestează servicii de transport în regim ridesharing, acuzându-i de dumping, din cauză că tarifele lor sunt uneori mai mici decât tarifele celor care prestează servicii de taximetrie prin companii locale. Pentru aceste diferențe de tarife nu sunt responsabili angajații, ei plătesc același impozit pe veniturile din muncă, precum angajații societăților de taximetrie; (…) nu pot să fie acuzați cei care își exercită dreptul la muncă. E important să reafirmăm că dreptul la muncă este asigurat în mod egal tuturor celor care activează în acest domeniu”, a transmis, astăzi, printr-un comunicat de presă, Marilen Pirtea.

Săptămâna trecută, taximetriştii din Timişoara au protestat în faţa Primăriei Timişoara, dar şi la Prefectura Timiş, acuzând Uber de concurenţă neloială. Asociaţia Banat Taxi, împreună cu alte 20 de companii şi persoane fizice autorizate în regim de taximetrie au dat în judecată Uber, din acelaşi motiv.


Cauza este pe rolul Tribunalului Timiş.

„Acest demers judiciar a fost demarat după ce Tribunalul Specializat Cluj a constatat săvârşirea faptelor de concurenţă neloială pe raza municipiului Cluj-Napoca în dosarul nr. 984/1285/2016 în iunie 2018, cu privire la activitatea pe care o desfăşoară UBER prin intermediul aplicaţiei, respectiv transport public de persoane în regim de taxi, fără a deţine autorizaţiile prevăzute de legea română. Compania americană îşi desfăşoară
activitatea în mod abuziv în multe state ale lumii şi oraşe din România, Timişoara fiind unul dintre oraşele cu numărul cel mai ridicat de maşini care utilizează aplicaţia şi desfăşoară activitatea de taximetrie mascată, încercând să intre pe piaţa transportului de persoane fără a respecta legislaţia naţională, respectiv Legea nr. 38/2003 actualizată”, se arată în comunicatul de presă al Asociaţiei Banat Taxi.

1 COMENTARIU

  1. Daca se liberalizeaza numarul taximetrelor in Timisoara ar fi concurenta si nu ar mai fi probleme. Uber a aparut din necesitatea mijloacelor de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.