Dezbatere publică pe tema proiectului privind rectificarea de buget. Dan Idolu: Cei...

Dezbatere publică pe tema proiectului privind rectificarea de buget. Dan Idolu: Cei din primărie au vrut să ne păcălească

1
DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Primăriei Timișoara anunță că vor organiza dezbatere publică pe marginea proiectului de hotărâre cu privire la rectificarea bugetului local pe anul 2018, care a picat, ieri, în ședința de îndată. De altfel, o propunere în acest sens a fost făcută de activistul civic Cristin Brâncovan, în plen.

Vă reamintim că primarul Robu s-a certat cu Dan Idolu, liderul aleșilor locali PSD, după ce proiectul a picat. Edilul a precizat că este vorba de un boicot, iar Idolu a afirmat că nu a votat proiectul pentru că se prevedeau, printre altele, majorări ale bugetelor de salarii în mai multe direcții din cadrul instituției.

Astăzi, Primăria Timișoara a anunțat faptul că luni, 3 decembrie, de la ora 12.00, în sala de consiliu, va fi organizată dezbatere publică cu privire la acest proiect de hotărâre. Imediat după dezbatere, de la ora 16.00, este organizată o nouă ședință extraordinară a Consiliului Local Timișoara, în care proiectul va fi supus din nou votului.

Tot astăzi, Dan Idolu a organizat o conferință de presă la sediul PSD Timiș, pentru a explica de ce nu a votat proiectul în ședința de îndată de ieri.

„În proiectul de hotărâre se vorbea despre creditul acordat Colterm-ului.


Nu ne-am gândit că ar fi o problemă, ca să văd ieri că raportul de specialitate nu are nicio legătură cu subiectul din proiectul de hotărâre. Se încerca ascunderea sub acest credit luat pentru Colterm modificarea în anumite marje a bugetelor de salarii la anumite aparate ale primăriei, la Direcția Fiscală, poliția locală, Sport Club Municipal. Iar dacă un proiect se referă la altceva decât ce scrie în documente, începi să-ți pui întrebări. Am crezut că e o greșeală și am mers la domnul primar și i-am spus. Am explicat că ar trebui două proiecte de hotărâre, unul cu privire la împrumutul pentru Colterm și altul cu bugetele de salarii. Nu a vrut să audă. A început circul în plen, cu acuze, amenințări, atunci ne-am gândit că e ceva de ascuns”, a explicat Dan idolu.

Consilierul local PSD susține că în Primăria Timișoara este un haos și că se încearcă „disprețuirea” aleșilor locali, precizând că ceea ce s-a întâmplat ieri reprezintă o greșeală „premeditată, care pleacă din luna ianuarie 2018, în care la fundamentarea bugetului, cu bună știință și absolut ilegal se forțează artificial, pe hârtie, bugetul de venituri. Se estimează că în acest an, forțat, peste cât se putea încasa real, după notele de fundamentare din primărie, 150 de milioane de lei, astfel încât contabil, pe de o parte ai veniturile, pe de o parte ai cheltuielile, să poți asigura un buget de cheltuieli. Mai mult decât atât, la bugetul de cheltuieli, care este format din cheltuieli de funcționare și cheltuieli de dezvoltare, s-a scăzut din nou artificial, nu s-a ținut cont de referatele de specialitate ale direcțiilor din primărie, bugetul de funcționare. S-a forțat reducerea cheltuielilor de funcționare prin reducerea artificială inclusiv a cheltuielilor cu salariile. Se știa de cei din primărie că nu vor ajunge acești bani la sfârșitul anului. Și iată că asta s-a întâmplat ieri, s-a încercat să se treacă în față proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului cu suma pentru credit, dar în interior era vorba de majorarea bugetului de salarii”.

Dan Idolu a mai afirmat că nu era cazul ca aleșii locali să fie mințiți, declarând că „ne păcălim între noi? Ce rost avea acest circ, când se puteau pune două proiecte de hotărâre”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.