Directorul general al Colterm recunoaște: ”Nu s-a livrat cărbunele pentru constituirea stocului...

Directorul general al Colterm recunoaște: ”Nu s-a livrat cărbunele pentru constituirea stocului necesar funcționării în sezonul de iarnă”. Ce noi explicații penibile a găsit pentru stocul invizibil

1
DISTRIBUIȚI

După ce, ieri, PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că societatea de termoficare Colterm raportează că are stocuri de cărbune, dar depozitul de la CET Sud este gol, goluț, prefectul Eva Andreas a cerut lămuriri de la conducerea companiei. Directorul general Emil Șerpe a trimis un răspuns cu explicații penibile din care reiese că, în acest moment, situația aprovizionării  este pe muchie de cuțit. Șerpe a susținut în documentul trimis Prefecturii Timiș că există pe stoc cele 1828 de tone de cărbune care au fost raportate la sfârșitul lunii septembrie.


Această cantitate, foarte mică în raport cu capacitatea maximă a depozitului de 400.000 tone este foarte greu de observat pentru un ochi neavizat. Menționăm că, în afara amplasamentului pe care se formează stivele, cărbune în stoc mai poate exista la estacada de descărcare și în buncării de cărbune ai cazanelor de abur. Un singur buncăr are capacitatea de 160 t și există 12 asemenea buncări, La oprirea morilor de cărbune întotdeauna rămâne o cantitate de 10 -20% din capacitatea buncărului în interiorul acestuia”, a încercat să justifice directorul general stocul virtual de cărbune.

În raport se recunoaște faptul că  ”până la ora actuală nu s-a livrat cărbunele pentru constituirea stocului necesar funcționării în sezonul de iarnă”, vina fiind dată pe furnizori, dar fără a se spune vreun cuvânt despre datoriile enorme către aceștia. ”Contractele de livrare cu Terra Coal și AMV Style sunt franco depozit furnizor (transportul inclus) iar aceștia motivează nerespectarea graficelor de livrare  prin nepunerea la dispoziție de către GFR a vagoanelor necesare transportului. Complexul Energetic Oltenia nu a semnat până în prezent actul adițional pentru începerea livrării cărbunelui pentru acest sezon”, a anunțat Șerpe care, ieri, susținea că este în drum spre Târgu Jiu pentru a rezolva situația. Vă reamintim că, în conformitate cu graficele raportate, la ora actuală Colterm trebuia să aibă pe stoc peste 50.000 tone.

Pentru această iarnă, directorul general Emil Șerpe susține că se va asigura încălzirea populației cu gaz metan după ce se va semna luna aceasta un contract cu plata în avans, banii urmând să vină din împrumutul solicitat Trezoriei.

1 COMENTARIU

  1. Se vede ca nu a-ti citit strategia energetica.Trebuie sa asigurati energia termica din regenerabile, ce atata carbune si gaze naturale.Sau mai exista o posibilitate, da nu cred ca aveti sanse ca sunteti la Primarie si pe ME nu prea ii intereseaza asigurarea conditiilor decente pentru populatie.O pila la ministru ME, dispozitie la ROMGAZ pentru SF trecere pe gaze naturale si la treaba cu realizarea investitiei.Altfel problemele astea cu nu sunt vagoane, CEO nu a facut contract ,etc….sunt de vreo 25 de ani.Si ca concluzie a-ti vazut consilierul ministrului ME, din 2030 gata cu centralele pe carbune sa nu suparam UE cica poluam pana la Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.