Discuții despre Timișoara și Novi Sad, care vor fi capitale culturale europene...

Discuții despre Timișoara și Novi Sad, care vor fi capitale culturale europene în anul 2021, la Consiliul Județean Timiș. Ce întâlnire a avut loc

1
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a fost, astăzi, gazda unui eveniment în cadrul căruia s-a discutat despre cum pot Timișoara și Novi Sad, care vor fi capitale culturale europene în anul 2021, să dezvolte proiecte împreună. La sediul instituției a avut loc Adunarea Generală a membrilor Cooperării Regionale Dunăre-Criș-Mureș-Tisa.

“Am discutat prezentarea celor două proiecte foarte importante – Timișoara 2021 și Novi Sad 2021. Discutăm de stadiul acestor proiecte, procesul de implementare și discuțiile legate de posibilitățile viitoare de colaborare pe lângă Timiș, Arad și Caraș”, a explicat Călin Dobra, președintele CJ Timiș, la finalul discuțiilor.

De asemenea, Kakas Bela, președintele Consiliului Județean Csongrad (Ungaria), prezent la Adunarea Generală, a precizat că Timișoara și Novi Sad vor fi sprijine în implementarea proiectelor, în anul 2021.

“Este o foarte mare provocare să putem prezenta proiecte raportate la cultura universală umană, iar DKMT-ul va oferi sprijinul necesar și pentru Timișoara și pentru Novi Sad.


Astăzi vom decide asupra bugetului anului 2019, ni s-a făcut o trecere în revistă a proiectelor în derulare în privința Serbiei, iar în luna decembrie vom decide în comisia de monitorizare cu privire la proiectele româno-maghiare, maghiaro-române. Nici nu cred că mai trebuie să accentuăm faptul că între președinții din județele euroregiunii există o legătură personală de foarte bună prietenie și că se raportează foarte constructiv la proiectele de dezvoltare comune”, a declarat Kakas Bela.

Totodată, Nebojșa Drakulic, reprezentant al Voivodinei, a afirmat că România și Serbia colaborează foarte bine în ceea ce privește accesarea de fonduri europene, cât și în cadrul DKMT-ului.

“Astăzi am fost la Timișoara pentru că a avut loc o ședință DKMT. Două din punctele de astăzi ale ordinei de zi sunt foarte importante, respectiv Timișoara – Capitală Culturală Europeană și Novi Sad – Capitală Culturală Europeană. Așa cum am putut să aflu astăzi la ședință, ne pregătim cu ample proiecte și programe pentru anul 2021. Sunt convins că acest proiect va întări relațiile de altfel tradițional bune și în cadrul acestor proiecte, cât și în cadrul DKMT”, a adăugat Nebojșa Drakulic.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.