Este aproape gata o parte din pasajul auto subteran din zona Openville....

Este aproape gata o parte din pasajul auto subteran din zona Openville. Ce mai are de făcut Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru șoferii din Timișoara. Primarul Nicolae Robu a anunțat, în acest sfârșit de săptămână, că a avut o discuție cu reprezentanții Openville, care l-au informat că lucrările la partea de pasaj auto subteran, pe care trebuiau să-l construiască pe proprietatea lor, sunt aproape de final. În perioada imediat următoare, sunt șanse mari să înceapă lucrările și la corpul de clădire care va fi donat municipalității cu scopul mutării unor reprezentanțe ale Direcției Fiscale.

“Am avut o discuție cu reprezentanta investiției Openville, a domnului Iulian Dascălu în această investiție, și mi-a prezentat situația la zi. S-a progresat foarte mult, se lucrează foarte bine, se încheie lucrările la pasajul avut în sarcină de către ei, conform înțelegerii dintre noi și ei, și mi-a spus că încep și construcția acelui corp pe care-l vor dona primăriei, unde vom face niște reprezentanțe ale Direcției Fiscale. Așa a fost înțelegerea, că ei vor construi și un corp de clădire, care ne va fi foarte util, în zona unde se află a doua clădire pe care au construit-o, aproape de parcarea supraetajată”, a detaliat Nicolae Robu.

Urmează ca Primăria Timișoara să continue lucrările la pasajul auto subteran. Cel mai probabil, conform edilului, anul viitor ar începe șantierul la Pasajul Consiliul Europei, care va fi unul complex. Proiectul acestui pasaj este realizat tot de investitorii Openville și va fi donat municipalității.

“În 2019 vom porni și Pasajul Consiliul Europei, acesta îl face primăria. Pasajul actual, pe sub acea clădire, care e aproape gata, l-a făcut investitorul Openville. Nu este predat proiectul pentru Pasajul Consiliul Europei, dar e în fază avansată. Proiectul e făcut de Openville, pe baza înțelegerii cu ei, și va fi donat.


Noi îl obținem gratuit pentru a executa proiectul pasajului, care va lega partea inelului doi, partea asta care vine acum de pe str. Demetriade, în spatele benzinăriei, intră în sensul giratoriu nou creat de noi pe B-dul Antenei, apoi merge pe domeniul Openville și intră în subteran. Iese din subteran înainte de Calea Sever Bocu și apoi imediat se va intra în subteran din nou și se va ieși pe str. Circumvalațiunii și vom vedea, în final, ce decizie vom lua în privința acestui pasaj. Probabil că va avea conexiuni directe, subterane și pe Torontalului și pe Aradului. Va fi un pasaj complex”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că se analizează și varianta ca subpasajul Consiliul Europei să fie realizat pe două niveluri, doar că asta ar înseamna un efort financiar mai mare din partea municipalității.

“În orice caz, este în analiză și varianta de subpasaj pe două niveluri. Nu știu dacă îl vom face așa, pentru că asta comportă și dificultăți tehnice mult mai mari. Desigur, nu e nimic necunoscut, că s-au făcut și se pot face astăzi lucrări mult mai complexe decât asta, dar trebuie să avem în vedere și capacitatea noastră de a face, inclusiv sub aspectul financiar. Evident că ar costa mult mai mult”, a conchis Nicolae Robu.

Pasajul subteran este amenajat sub actuala stradă care face legătura dintre B-dul Antenei şi Piaţa Consiliul Europei. Tunelul va traversa ansamblul Openville de la est la vest, urmând să conecteze sensul giratoriu existent pe B-dul Antenei cu intrarea în sensul giratoriu din Piaţa Consiliul Europei. Pasajul va avea 203 metri lungime şi 26,5 metri lăţime şi două benzi pe fiecare sens de circulaţie. Deasupra pasajului vor fi amenajate porţiuni de vegetaţie, arbuşti şi gazon, elemente care vor face parte din parcul ansamblului mixt Openville.

Proiectul mixt Openville reprezintă o investiţie estimată la peste 220 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.