Eugen Poşiar, şef de secție la Spitalul Militar Timișoara, trimis în judecată....

Eugen Poşiar, şef de secție la Spitalul Militar Timișoara, trimis în judecată. Este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă

0
DISTRIBUIȚI

Medicul Eugen Poşiar de la Spitalul Militar din Timişoara a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzat că a primit mită ca să asigure pensionarea pe caz de boală a unor oameni perfect sănătoşi.

În 18 octombrie, Tribunalul Timiș a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a șefului Secției de Medicină Internă de la Spitalul Militar, medicul Eugen Poșiar. Citeşte AICI care era „reţeta” după care acţiona doctorul Poşiar. Eugen Poşiar este acuzat de două fapte de luare de mită, alte două fapte de trafic de influenţă şi de două fapte de fals intelectual în formă continuată.

În fapt, procurorii au reţinut că, în perioada 26 septembrie – 15 octombrie 2018, Eugen Poşiar a primit de la două persoane care doreau să se pensioneze anticipat 3.400 lei.


De asemenea, medicul a mai pretins de la aceleași persoane 300 lei și o sumă neprecizată de bani pentru a-i determina pe membrii comisiei de expertiză din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara să decidă pensionarea celor două persoane din motive medicale.
Pentru a crea aparența că persoanele respective sufereau de afecțiuni care permiteau această modalitate de încetare a raporturilor de serviciu, medicul Poșiar Eugen Silviu și asistenta Iliuță Elena Corina au făcut mențiuni nereale în dosarul medical al celor două persoane (internări fictive, presupuse proceduri medicale, etc.)”, arată procurorii în rechizitoriul întocmit. 

Asistenta Elena Corina Iliuţă este cercetată în stare de libertate pentru două infracțiuni de fals intelectual în formă continuată.

„În cauză s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului în ceea ce privește sumele de bani ridicate de la inculpatul Poșiar Eugen Silviu, respectiv 156.950 de euro, 6.480 lei, precum și asupra a două monede din metal prețios în valoare de 5.200 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză”, se arată în comunicatul DNA. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.