EXCLUSIV Angajații Colterm, lucrări fără contract la viitorul bar al prietenului Sandei...

EXCLUSIV Angajații Colterm, lucrări fără contract la viitorul bar al prietenului Sandei Greblă, protejata primarului Robu VIDEO

5
DISTRIBUIȚI

Muncitori de la societatea de termoficare a Primăriei Timișoara, Colterm SA, au fost surprinși lucrând în spațiul din centrul orașului, unde firma prietenului Sandei Greblă, cea în care primarul Nicolae Robu are cea mai mare încredere, se pregătește să deschidă un bar, fără a exista vreun contract.

Ieri, în jurul orei 10,30, în fața clădirii cu numărul 2 din Piața Victoriei, un muncitor, îmbrăcat cu salopetă de la Colterm și cu capul acoperit, înfrunta frigul pentru a face câteva reparații lângă unul dintre geamurile spațiului de la subsol, închiriat de SC Guru Josh Project SRL. Acționar și administrator al societății a fost Bogdan Patițoiu, acum, în acte, firma fiind proprietatea lui Nicolae Patițoiu, tatăl acestuia. Bogdan Patițoiu este prietenul Sandei Greblă, unul dintre oamenii de încredere ai lui Nicolae Robu, fiind de facto șefa de cabinet a acestuia de când a ajuns primar și mai nou interimar la conducerea serviciului Unitatea de implementare proiecte angajate ca și capitală europeană a culturii.

Când l-am întrebat prima oară pe muncitor la ce firmă lucrează, bărbatul nu a vrut să spună. Din subsolul unde se amenajează barul a ieșit un alt muncitor, cu mustață, echipat de asemenea cu salopetă, care a venit să-l ajute. Când l-am întrebat și pe acesta unde lucrează, s-a întors spre cel care meșterea și l-a întrebat ”Costică, întreabă domnul cum îi zice la firmă?”.


Răspunsul a venit nervos ”Nu știu”.  ”Nu vrea să spună”, mi-a ”tradus” răspunsul. În momentul în care l-am întrebat pe cel care venise din interior dacă este angajatul Colterm, acesta a zâmbit și a recunoscut ”Da, Da. Șeful nostru (i-a trimis, n.a.), directorul ăl mai mare”. Întrebat când i-a trimis, muncitorul a răspuns ”ăhăăă”.

Încurcat de răspunsul colegului său, muncitorul care se chinuia să aranjeze o dală, a încercat să evite răspunsul, dar nu l-a contrazis pe partenerul său care a spus că sunt angajați Colterm. ”Nu are importanță de unde mi-s eu. Eu sunt din Moldova. De azi dimineață lucrăm. Poliția ne-a trimis. Poate știe el mai bine”, a susținut muncitorul. Între timp, din subsol i s-a mai adus material proaspăt pregătit pentru a putea termina micile reparații, iar o parte din lemnele folosite au fost cărate în subsol, muncitorii refuzând să mai dea alte detalii.

Inițial, când am sunat la Colterm SA pentru a cere un punct de vedere, nici directorul general, liberalul Emil Șerpe, nici directorul logistic, Adrian Faur, nu au răspuns la telefon. După un schimb de mesaje, am discutat la telefon cu Bogdan Patițoiu care a negat că muncitori de la Colterm au lucrat în spațiul pe care-l amenajează. ”Nu lucrează angajați de la Colterm. Nu există așa ceva. Pot să apară pe video. Am o firmă cu care lucrez pe renovări, pot să vă pun în legătură cu ei. Nu există angajați de la Colterm. Au lucrat pe niște avarii, că au făcut plângere cei din bloc, dar nu astăzi, în niciun caz”. Întrebat cum îți explică declarațiile muncitorilor, Patițoiu a susținut ”nu au cum să fie angajați ai Coltermului. Nu cred că are cum. Nu știu. De asta m-am ferit tot timpul, să mai am vreo chestie, orice legătură cu vreo instituție că tot timpul se interpretează chestia asta. Este exclus”.

După o lungă tăcere, inclusiv din partea purtătorului de cuvânt al Colterm, Ofelia Herghelegiu, a venit și răspunsul societății de termoficare. ”Nu am avut și nu avem nici un contract cu firma amintită de dumnevoastră. Astăzi nici un angajat Colterm nu a fost în zonă. Este adevarat, în trecut am avut o serie de avarii în zona centrală, la PT2, și Colterm a fost să le remedieze. Astăzi nu am avut nici o lucrare în zonă, deci nici un angajat Colterm nu a fost în locația indicată de dumneavoastră”, a transmis directorul general Emil Șerpe, prin intermediul purtătorului de cuvânt.

5 COMENTARII

  1. Anii 90
    Câte un ofițer din armata facandu-ai casa cu soldați, profesorii holbandu-se la sfârșitul catalogului si ținând minte ocupațiile părinților poate o fi rost de un instalator sau croitoreasa moca…
    Ceva meteahna de stabi comunisti răsare înca orice parvenit, ca un sifilis latent.
    Să ne amintim că d-na Corina Crețu s-a trezit acuzată că trimitea angajați ai Comisiei Europene după cumparaturi ale ei…văzuse în tinerețe pe lângă tata Iliescu și intrase în sânge…..

  2. Ce ziar de duzina :))) ati facut scoala cu femeia de serviciu? Pe bune care e dovada ca oamenii astia lucreaza la Colterm? ca au salopete albastre sau ce? sau poate raspunsul omului asa dat de dragul de a-l da ca sa nu-l mai hartuiti? Faceti meseria asta de ras…pe cuvant…

  3. De departe asta e cel mai cretin articol de pe pressalert din anul asta. De fapt aia nu erau angajati colterm, ci doar niste moldoveni amarati veniti la munca p-aici, dar hai sa lasam totusi in titlu asa, ca altfel nu da clic nimeni pe non-stirea noastra, si numa bine, bifam si azi ca am dat in colterm si-n Serpe. Cat iei, ma, ca sa scrii mizerii d-astea? Pute de departe a cont captusit bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.