EXCLUSIV Colterm a dărâmat poarta de pe Calea Aradului fără a avea...

EXCLUSIV Colterm a dărâmat poarta de pe Calea Aradului fără a avea autorizație de demolare. Reacția arogantă a directorului logistic, liberalul Faur UPDATE 1 Reacție oficială

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1212838833">

Circulația mașinilor pe Calea Aradului din Timișoara a fost blocată pe neanunțate, în această seară, de Poliția Locală și Poliția Rutieră deoarece muncitorii de la Colterm au demolat poarta de intrare în oraș. Vă reamintim că, anul trecut, în 7 noiembrie, la ordinul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au îndepărtat toate plăcile de fibrociment de pe partea transversală a porții pentru a se evita o nouă tragedie ca pe Calea Lugojului, unde poarta s-a prăbușit în timpul furtunii din luna septembrie și a ucis un tânăr. Ambele porți au fost reabilitate identic fără a exista un proiect și autorizările legale. Aproape de miezul nopții, muncitorii de la Colterm reușiseră să dea jos grinda transversală și o tăiau pentru a o putea transporta.

Întreaga operațiune a fost supravegheată de directorul logistic al Colterm SA, Adrian Faur. Când l-am întrebat cine a cerut societății de termoficare să demoleze poarta de pe Calea Aradului, colegul de partid al primarului Nicolae Robu a răspuns arogant ”faceți o cerere la biroul de presă și o să vă răspundă”. A devenit nervos în momentul în care l-am întrebat dacă există autorizație de demolare, conform legislației în vigoare, care să permită acțiunea subordonaților săi și a refuzat să răspundă. Pe site-ul Primăriei Timișoara nu apare nicio autorizație emisă pentru demolarea porții de pe Calea Aradului.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Timiș, Ionuț Sârbu, a declarat pentru PRESSALERT.ro că ”circulația a fost oprită pentru a permite lucrările de demolare a porții de intrare în oraș. La solicitarea Colterm, comisia de circulație din cadrul Primăriei Timișoara a dat, astăzi (miercuri, n.a.) avizul pentru întreruperea traficului pe perioada lucrărilor”. La ora redactării acestui material, muncitorii începuseră demolarea celor doi stâlpi de beton de pe marginea drumului.

UPDATE 1 Purtătorul de cuvânt al Coltem, Ofelia Herghelegiu, a declarat, în această dimineață, pentru PRESSALERT.ro că ”solicitarea de demolare a fost făcută de Primăria Municipiului Timișoara. Noi am executat lucrări în urma acestei solicitări. Toate informațiile legate de autorizații vă rog să le solicitați primăriei”. Conform legislației în vigoare, Colterm, ca executant al lucrărilor, avea obligația să fie în posesia autorizației de demolare și a planului tehnic care o însoțește.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.