Expoziţie de chimonouri şi curs de limba japoneză la Universitatea Politehnica din...

Expoziţie de chimonouri şi curs de limba japoneză la Universitatea Politehnica din Timişoara. Detaliile participării

0
DISTRIBUIȚI

Cei care îndrăgesc limba şi cultura japoneză vor avea parte, în perioada următoare, de două acţiuni dedicate special lor, la Universitatea Politehnica Timişoara.

În 15 noiembrie, la Biblioteca UPT va avea loc o inedită expoziție de chimonouri japoneze, intitulată „Poezie în mișcare”. „Chimonoul japonez exemplifică tot ce e sublim în cultura Țării Soarelui Răsare. Imaginația, creativitatea și măiestria artiștilor din breslele care colaborează la crearea chimonoului au transformat, în decursul secolelor, mătasea naturală într-un izvor de tehnici vizuale aparent fără sfârșit, pentru a făuri frumuseți unice”, transmit reprezentanţii universităţii.

O altă acţiune, un curs intensiv de limba japoneză va avea loc între 15 noiembrie şi 6 decembrie, tot la Politehnică.


Pregătirea va fi susţinută de Camelia Nakagawara, un niponolog cu studii postuniversitare la Universitatea Columbia (Teachers College), New York (MA în predarea limbilor străine) și Universitatea din Chicago (PhD în Limbi și Civilizații Est-Asiatice) și cu peste 20 de ani de experiență de cercetare și predare la nivel universitar atât în Japonia, cât și în SUA. Cursurile costă 90 lei, 8 ședințe, fiind gratuite doar pentru studenții și cadrele didactice de la Universitatea Politehnica Timișoara. Acestea se desfășoară în fiecare joi și vineri, de la 17:15 la 18:15 (începători) și 18:30 -19:30 (avansați). Locurile sunt limitate – 65 pentru externi și 10 pentru UPT (pentru începători), 65 pentru externi și 10 pentru UPT (pentru avansați).

Înscrierile au loc în perioada 8-14 noiembrie, între 12:00 – 18:00, la Biblioteca UPT și se fac în ordinea trimiterii solicitărilor. Mai multe informații referitoare la înscrieri pot fi obținute printr-o solicitare către mihaela.popescu2@upt.ro sau alexandru.halbac@upt.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.