Feerie la Arad – brazi din Apuseni, perdele luminoase în culorile tricolorului...

Feerie la Arad – brazi din Apuseni, perdele luminoase în culorile tricolorului şi căsuţa lui Moş Crăciun. Se deschide Târgul de Iarnă FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1738594634">

Astăzi are loc, la ora 17.30, la Arad, festivitatea de deschidere a Târgului de Iarnă, care va putea fi vizitat până în 8 ianuarie. Târgul este organizat în piaţeta din faţa primăriei, unde vor fi ridicaţi şi brazii de Crăciun aduşi din Munţii Apuseni, în parcul „Mihai Eminescu” şi pe străduţa dintre parc şi bulevard, care va fi pusă în evidenţă printr-un tunel luminos.

Căsuţa lui Moş Crăciun

În parc vor fi amenajate căsuţe cu fel de fel de obiecte specifice sărbătorilor, care vor putea fi cumpărate de vizitatorii târgului, sau cu preparate gastronomice de sezon.

Tot în parcul „Mihai Eminescu” va mai fi amenajat un mic orăşel al copiilor. Aici va exista o căsuţă a lui Moş Crăciun şi un atelier al acestuia, destinat celor mici, care vor putea picta sau confecţiona diferite obiecte legate de marea sărbătoare creştină, se vor putea juca şi vor asculta poveşti. Va fi amenajat, de asemenea, un mic ţarc cu animale.

Spectacol special de deschidere

În parc va exista şi o scenă pentru spectacole, pe care vor evolua mai multe trupe şi interpreţi pe întreaga durată a târgului. Spectacolul de deschidere va fi susţinut în faţa primăriei, începând de la ora 18:00, când balerinii de la Opera Naţională din Cluj-Napoca vor prezenta un moment coregrafic sub genericul „100 de ani de România în paşi de dans”.

În continuare, toboşarii „Magic Drummers”, o trupă belgiană de spectacol stradal, vor invita publicul într-o călătorie de neuitat cu ajutorul unor personaje misterioase, multă mişcare şi lumini. Nicola va fi şi ea prezentă cu un recital de muzică uşoară, din care nu vor lipsi melodiile cele mai îndrăgite de admiratorii săi, iar în încheierea spectacolului, balerinele de la „Aerial Fantasy Show” din Milano vor combina baletul cu acrobaţia aeriană, într-un decor cu baloane magice cu heliu.

Iluminat festiv

Cu prilejul deschiderii târgului vor fi aprinse şi luminile festive din oraş şi va avea loc un spectacol de lumini. Ornamentele – figurine în formă de brad cu stea 3D, bannere, sfere şi alte elemente decorative care reprezintă numărul 100 încadrat de două steguleţe tricolore, şiruri cu led flash şi ghirlande dinamice în jurul copacilor, perdele luminoase – poartă culorile tricolorului, căci tematica iluminatului festiv din acest an este legată de Centenarul Marii Uniri.

Cele mai multe decoruri festive vor lumina centrul oraşului, şi în special zona aflată în proximitatea primăriei, pe faţada clădirii urmând să fie realizate diferite proiecţii, în fiecare seară. Brazi artificiali au fost montaţi în mai multe locuri din oraş, de la teatru până la Podgorie, şi la patinoarul municipal.

Concerte de iarnă şi „Revelionul popular”

În cadrul programului artistic al târgului, Ducu Bertzi va susţine un concert în 25 noiembrie, în 30 noiembrie va avea loc un spectacol folcloric de gală dedicat Marii Uniri, iar în 1 decembrie, la concertul de muzică de iarnă dedicat Zilei Naţionale a României, vor fi prezenţi la Arad Ştefan Bănică jr., Cargo, trupa Barbarosa, Blackjack şi Arthur in Neverland.

Mircea Rusu Band va concerta pe 2 decembrie, Raoul pe 15 decembrie, Geta Burlacu pe 16 decembrie, Narcisa Suciu pe 22 decembrie şi Leo Iorga&Pacifica pe 23 decembrie. „Gaşca Zurli” îl va întâmpina pe Moş Nicolae, în 9 decembrie va avea loc „Maratonul Moşilor” şi în ultima noapte a anului, „Revelionul popular”. Până la Crăciun, copiii de la şcoli şi grădiniţe vor cutreiera oraşul cântând colinde.

Surse foto: newsar.ro, cmcarad.ro, aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.