Timișorean, implicat în furtul a 414 tone de cupru. Care a fost...

Timișorean, implicat în furtul a 414 tone de cupru. Care a fost planul pus la cale de suspecții reținuți de polițiști VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Doi dintre cei trei bărbaţi care au pus la cale furtul celor peste 400 de tone de cupru de la Curtici, în septembrie, au fost reţinuţi. Poliţiştii arădeni au descoperit, în urma cercetărilor, cine a fost creierul acţiunii, dar şi cei care l-au ajutat să pună în aplicare planul. Cel considerat că a avut iniţiativa jafului este deja în arest, într-o altă speţă.

Este vorba despre Florin Maliţa (34 de ani), aflat în arest după ce în luna octombrie l-ar fi împuşcat pe interlopul Daniel Dragoman, în faţa casei sale din Arad. Presa locală a scris, la acea dată, că Dragoman ar fi fost ţinţa unei tâlhării sau a unei reglări de conturi. Maliţa şi celălalt atacator, Alin Iovănuţ, au fugit atunci cu 100.000 de euro, bani furaţi din maşina victimei.

În dosarul furtului celor 414 tone de cupru, poliţiştii au ajuns la concluzia că Florin Maliţa este cel care a luat decizia sustragerii metalului, scriu jurnaliştii de la aradon.ro.  Alţi doi bărbaţi care l-au ajutat să îşi pună în aplicare planul au fost reţinuţi – Blăgău Voicu din Sântana şi Stanciu Simion din Timişoara.

„(…) Unul dintre cei trei bărbați, în vârstă de 34 de ani, din Arad, ar fi luat decizia de a sustrage cuprul aflat în posesia unei societăți comerciale, prin crearea unei aparențe de legalitate.


Astfel, la data de 21 septembrie a.c., acesta ar fi trimis un email fals, în vederea achiziției de cupru. Pentru efectuarea transportului au fost asigurate 3 autotrenuri și remorci. În sprijin, ar fi avut un bărbat de 34 de ani, din Sântana și un altul de 28, din Timișoara”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Arad.
Cei trei s-ar fi deplasat succesiv la sediul societății comerciale prejudiciate, unde ar fi încărcat în autotrenuri cele 414 tone cupru, transportându-le inițial la un depozit din localitatea Curtici, județul Arad, iar ulterior, în localitățile Becicherecu Mic și Lovrin (județul Timiș), de unde urmau să fie comercializate.

Pentru a îndeplini aceste operațiuni, Florin Malița ar fi procurat documentație falsă de transport, numere false de înmatriculare, copii de cărți de identitate aparținând unor persoane fără nicio legătură în cauză și alte acte în vederea îngreunării depistării autotrenurilor.

Cei doi bărbaţi care l-au ajutat pe Maliţa au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi magistraţilor Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

Oamenii legii continuă cercetările pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, uz de fals, instigare la uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, instigare la conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, instigare la tractarea unei remorci cu număr fals de înmatriculare, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehiculul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.