Galeria Baraka prezintă „cel mai curajos eveniment artistic al anului”. Ce lucrări...

Galeria Baraka prezintă „cel mai curajos eveniment artistic al anului”. Ce lucrări pot fi văzute FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-836160139">

Un demers considerat „cel mai curajos eveniment artistic al anului”, destinat doar celor care au trecut de 18 ani şi nerecomandat „Inchiziţiei” a debutat, în această după-amiază, în spatele curţii Facultăţii de Arte Timişoara, lângă Memorialul Revoluţiei. Grupul Baraka prezintă 24 de lucrări – sculpturi, picturi, instalaţii, performance-uri – în care „artiştii şi-au propus să apară ei înşişi dezbrăcaţi mai ales de prejudecăţi”. Intrarea este liberă.

Scriitorul Marcel Tolcea recomandă celor care vor da ochii cu lucrările „barakanezilor” să nu se indigneze, căci artiştii şi-au închinat viaţa artei, o trăiesc „ca pe un fel de a fi, nu ca pe un fel de a avea: succes, prejudecăţi, confort, reţete, public” şi fac artă „din indignarea lor trăită şi nu gândită. Din stupoarea că lumea din jurul lor nu e aşa cum ar trebui să fie pentru Artist”. Tolcea este unul dintre cei trei scriitori care au văzut lucrările în galeria Baraka, în cadrul unui preview.

Scriitorul Daniel Vighi compară lucrările grupului cu poemele avangardiste aruncate „în capul burghezilor ceauşişti”,  considerând lucrările acestora tot „un spaţiu de libertate”, iar Vasile Popovici recomandă ca „plicticoşii şi Inchiziţia să stea acasă, aici nu e nimic de văzut pentru ei”.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.