Gata cu blocajele privind proiectul pasajului Solventul. Ce se va întâmpla săptămâna...

Gata cu blocajele privind proiectul pasajului Solventul. Ce se va întâmpla săptămâna viitoare

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu spune că în scurtă vreme se va intra în linie dreaptă în ceea ce privește proiectul pasajului Solventul. Primarul Timișoarei a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la PNL Timiș, că în aproximativ o săptămână, se vor semna documentele necesare pentru cedarea unei porțiuni de teren din zonă pentru realizarea acestui proiect.

“Vom intra în linie dreaptă și cu proiectul Solventul. De marți într-o săptămână ne vom întâlni cu împuterniciții proprietarului Solventul pentru a semna documentele necesare pentru cedarea acelei porțiuni de teren pentru a realiza pasajul Solventul.


Am explicat că nu am putut avansa, pentru că nu am avut proprietatea asupra terenului. Pasajul Solventul, împreună cu noul pod peste Bega, Solventul, vor aduce beneficii și mai mari. Am stat pe loc foarte multă vreme pentru că acolo figurau niște clădiri pe care era pus sechestru de către statul român. Clădirile nu existau, dar nu s-a putut ridica sechestrul până nu s-au plătit datoriile pe care societatea le avea către statul român. S-au plătit toate datoriile, terenul este acum liber de sarcini și așteptam ca împuternicitul proprietarului să se prezinte la primărie pentru a semna documentele. La anul vom facem licitația pentru execuție și sper chiar să începem execuția, asta ne dorim”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a detaliat că proiectul Solventul este unul complex. Pentru început, va fi dusă Calea Bogdăneștilor, cu tot cu liniile de tramvai, carosabil, piste de biciclete și trotuar, pe sub liniile de cale ferată existente în zonă. La ieșirea din pasaj, în partea de sud, spre gară, va fi amenajat și un sens giratoriu. În cadrul altor două proiecte, din acel sens giratoriu se va merge peste Bega, urmând a fi realizat un nou pod,  primarul Robu estimând că lucrările la acesta ar putea demara tot anul viitor. De asemenea, tot din sensul giratoriu se va ajunge pe str. Gării, care va fi amenajată în cadrul unui alt proiect.

“Pasajul Solventul va fi de cea mai largă anvergură. Şi pasajul Popa Șapcă este larg, dar acesta va fi și mai larg. Nu dăm nimic la schimb pentru terenul cedat”, a mai precizat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.