Drumul spre Hollywood. Povestea adolescentului din Timișoara care joacă în „Hackerville” FOTO

Drumul spre Hollywood. Povestea adolescentului din Timișoara care joacă în „Hackerville” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Un băiat de 14 ani din Timișoara joacă rolul principal în cel mai recent serial realizat de HBO, „Hackerville”, care a fost filmat în capitala Banatului. Voicu Dumitraș visează să ajungă la Hollywood, filmul și muzica fiind cele mai mari pasiuni ale sale.

Deși are doar 14 ani, Voicu Dumitraș este deja o mică vedetă în România. Unii timișoreni chiar îl opresc atunci când se întâlnesc cu el pe stradă. Spune că a avut mult noroc atunci când a ajuns în semifinala emisiunii „Vocea României Junior”, anul trecut, iar recent, când a fost selectat să joace rolul principal în cel mai nou serial realizat de HBO, „Hackerville”. De fiecare dată, a muncit pe brânci, iar rezultatele nu au încetat să apară.

Voicu Dumitraș este înscris în clasa a VIII-a la Colegiul Național Bănățean. Încă de când avea trei ani, părinții și-au dat seama că are ureche muzicală, pentru că băiatul recunoștea după primele acorduri titlurile pieselor de la trupa AC/DC, pe care le ascultau în mașină. În jurul vârstei de șapte ani, Voicu participa la primele emisiuni TV în care cânta. A devenit cunoscut în întreaga țară după ce s-a numărat printre semifinaliștii emisiunii „Vocea României Junior”.

Înainte de a participa la concurs s-a înscris și în trupa de teatru a școlii, astfel că și-a descoperit o nouă pasiune. A participat la mai multe festivaluri de teatru și a jucat chiar și într-un scurtmetraj.  Toată această experiență, dar și faptul că este carismatic, l-au ajutat pe Voicu Dumitraș să fie selectat pentru a juca rolul principal în „Hackerville”. Și a făcut față cu brio noii provocări.

„Când o bancă germană e atacată de un hacker, șeful BKA – Fraudă Cibernetică o trimite pe inspectoarea Lisa Metz (Anna Schumacher) la Timișoara, orașul din România de unde a fost lansat hack-ul. Lisa este o nemțoaică, de loc din comunitatea de germani din România, care a emigrat în Germania cu familia când avea 8 ani. Ajunsă înapoi în orașul unde a copilărit, se va confrunta cu trecutul tulbure al familiei sale și cu diferențele între cele două culturi sub semnul cărora a crescut. Una dintre provocările care o așteaptă aici pe Lisa este colaborarea cu noul ei partener, inspectorul Adam Sandor din secția de poliție Timișoara (Andi Vasluianu). Adam este o fire mai relaxată și încalcă regulile la fiecare pas, ceea ce o enervează pe Lisa… la fel cum comportamenul ei formal îl scoate pe el din sărite. Dar, uneori, personalitățile opuse se atrag, iar când cei doi polițiști se trezesc implicați într-o aventură cu mize mari, diferențele care îi despart pălesc în fața nevoii care îi apropie – aceea de a salva un gamer de doar 14 ani (Voicu Dumitraș) din mâinile unui criminal notoriu”, descriu cei de la HBO, pe scurt, serialul „Hackerville”.

„Sunt perfecționist”

Voicu Dumitraș ne-a povestit că a ajuns să joace în serialul care a fost filmat în Timișoara timp de trei luni, în acest an, după ce producătorii au început să caute un băiat în toate școlile din oraș, pentru a intra în pielea lui Cipi, un adolescent orfan.

„Cei de la Hackerville au ajuns și în școala mea, fiind trimiși la trupa de teatru a școlii, unde sunt eu, și profesoara mea de teatru m-a recomandat și ea m-a înscris, de fapt, la audiție. M-am dus la audiție, nu am fost foarte mulțumit de mine, dar cumva am trecut la următorul casting, unde m-am descurcat mai bine. La o săptămână după ce am aflat că am luat casting-ul, eram deja la București pentru repetiții și după două săptămâni, deja filmam. Pe 21 martie am început filmările în Timișoara. Să fiu sincer, credeam că am șanse, pentru că am experiență, dar erau foarte mulți copii talentați și gândul că eu voi ajunge dintre atâția copii să joc…”, ne-a povestit Voicu Dumitraș.

Filmările pentru serialul „Hackerville” s-au desfășurat de la sfârșitul lunii martie până la finalul lui iunie. Cele mai multe secvențe au fost realizate la Timișoara. De asemenea, s-a mai filmat câteva zile în București, plus o zi la Odessa (Ucraina). Voicu Dumitraș a fost nevoit să se împartă între școală și filmări, însă spune că nu i s-a părut greu, pentru că i-a plăcut mult ceea ce a făcut.

„Cred că e ușor să le jonglezi pe toate atât timp cât îți place și, deși sună a clișeu, dacă faci ce-ți place, n-o să simți oboseala. Eu aș fi putut juca și 12 ore pe zi și n-aș fi simțit nimic, poate doar după, dar timpul parcă mă alimenta. Cu cât filmam mai mult, parcă eram mai ambiționat să fac mai mult, tot mai bine și eu sunt destul de perfecționist. Trebuia și eu să fiu împăcat cu ce fac și mereu îmi puneam întrebarea dacă sunt destul de bun, pot să fac față la rolul ăsta? Eu, un amator, printre atâția profesioniști, un copil de 14 ani, fără experiență, pot să joc într-un serial HBO așa cum văd la televizor că se face? Și asta m-a stresat destul de mult pe parcursul filmărilor.


La început eram și foarte timorat, dar pe parcurs am început să înțeleg că e totul ok, lumea era acolo să mă ajute”, își amintește puștiul din Timișoara experiența din timpul filmărilor.

Voicu Dumitraș spune că a avut foarte multe de învățat de la actorii cu care a jucat în film, dar și de la regizori, însă cel mai mult l-a impresionat Andi Vasluianu.

„La început făceam foarte multe gesturi nenecesare și deloc naturale, iar apoi am început să devin mai dezinvolt și mai natural. Cred că am făcut o treabă acceptabilă. Am reușit să mă înțeleg destul de bine cu echipa. Am avut foarte multe de învățat mai ales de la actori și regizori. Foarte multă lume mă întreabă cum a fost să joc cu Andi Vasluianu, care e un actor cunoscut pe la noi. Eu știam de el și înainte, este foarte bun ca actor, dar cel mai tare m-a impresionat cât de de mișto este ca persoană. Unul dintre motivele pentru care apare în foarte multe producții cred că este faptul că e foarte ușor să lucrezi cu el, e cooperativ, amuzant, încălzește mereu atmosfera”, a detaliat Voicu Dumitraș.

Visează să ajungă la Hollywood

Puștiul din Timișoara definește experiența la „Vocea României Junior”, dar și rolul principal jucat în serialul „Hackerville” ca fiind ca niște „borne kilometrice” în viața lui. Deocamdată, Voicu Dumitraș nu știe dacă se va axa mai mult pe film sau pe muzică, însă are de gând să facă ce-i place. Visul său este de a ajunge o vedetă de la Hollywood.

„Nu știu ce o să vreau să fac, dar deocamdată cred că se îmbină destul de bine filmul/teatrul cu muzica și dacă va fi să aleg, vreau să mă dezvolt mai mult pe ambele domenii, până când, în final, să aleg ce-mi place și ce vreau să fac pe viitor. Visul meu este să ajung la Hollywood. Jumătate din vis e deja împlinit, dacă fac muzică și joc în filme sau dacă mă simt pur și simplu împlinit și fericit cum sunt. Dar o aspirație de-a mea este să ajung la Hollywood, să fiu actor sau cântăreț, cine știe, să ajung să-mi cunosc idolii. În muzică, Bruno Mars este preferatul meu. Îmi place că scoate piese care sunt comerciale, dar au și emoția lor și stilul lui propriu, iar în timp ce mulți artiști cad în zona de produs, el este artist și reușește și să vândă, dar și să-și mențină originalitatea. Iar în materie de teatru și film, îl admir foarte mult pe Johnny Depp și aș vrea să-l cunosc. El e foarte cameleonic, îl vezi în atât de multe filme și ipostaze diferite, încât nu mai știi cum arată el în realitate, de fapt. Îl admir pentru că reușește să se transpună atât de ușor, este un actor atât de bun și prinde la public”, a povestit Voicu Dumitraș.

Băiatul de 14 ani are și rezultate foarte bune la școală. A încheiat clasa a V-a cu media 9,96, a VI-a cu 9,97, iar a VII-a cu 9,89. Voicu își dorește să se înscrie la liceu tot la Colegiul Național Bănățean, însă se gândește la posibilitatea de a pleca la facultate în America. De altfel, puștiul din Timișoara a adunat toți banii primiți pentru că a jucat în „Hackerville”, și nu numai, cu care vrea să facă o călătorie în SUA, la Hollywood.

„În România nu se ivesc atât de multe proiecte de film și atunci actorii trebuie să facă teatru, care este foarte prost plătit la noi. Eu vreau să fac ce-mi place, dar să am o meserie stabilă, din care să câștig bani. Sunt o persoană destul de spontană, o să văd eu cum mă dezvolt. Aș avea curaj să mă mut în America, aș îndrăzni. Nu am fost niciodată în America. Când o să merg, o să vreau să văd cum e și să încerc să fac ceva acolo. Nu am nu știu ce ambiție, cred că dacă nu ar fi fost părinții să mă împingă din când în când de la spate… Dar dacă am reușit să ajung atât de departe… Am și muncit, dar cred că factorul principal a fost norocul. Am avut șansa, am profitat de ea și am ajuns aici. Sunt mulți care muncesc foarte mult și nu reușesc să ajungă aici. Am muncit destul ca să ajung până aici și sunt determinat să muncesc mai mult”, ne-a explicat Voicu Dumitraș.

În acest moment, puștiul din Timișoara și compune melodii, iar recent a lansat o piesă în colaborare cu un producător ceh.

Serialul „Hackerville” a fost lansat în 28 septembrie, în cadrul Festivalului de Film de la Zurich. Filmul a început să fie difuzat pe HBO și HBO GO din 4 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.