În lipsa parcărilor publice, primarul Timişoarei se laudă cu cele construite de...

În lipsa parcărilor publice, primarul Timişoarei se laudă cu cele construite de privaţi. Cum s-a pozat Nicolae Robu pe șantier FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunţat, în această dimineaţă, că imediat după ieșirea din iarnă se va putea relua circulația pe inelul doi, în zona în care se realizează proiectul Openville. Asta pentru că lucrările la complexul de pasaje pe două niveluri subterane de pe inelul doi, realizate din banii investitorului, ar fi în fază foarte avansată. De altfel, primarul Timișoarei a și mers să vadă cu ochii lui stadiul lucrărilor de pe acest șantier, iar imagini din timpul vizitei au fost postate pe pagina sa de Facebook.

“Concret, pe jumătate din tunelul pe poatru benzi carosabile de pe primul nivel subteran -tunel care, reamintesc, face legătura între Str. Calea Sever Bocu (partea din aceasta din zona Pieței Consiliul Europei) și intersecția giratorie Bd. Antenei – Inelul 2 (partea din acesta ce vine dinspre Str. Baader)- s-au dat deja jos cofrajele și se lucrează acum la instalația electrică, iar pe cealaltă jumătate se va ajunge în acest stadiu în circa o lună. Celălalt tunel, care leagă cu câte o bandă carosabilă pe sens, etajul doi subteran al noii parcări din cadrul proiectului Open Ville, aflată în construcție în fază avansată și ea, de Str. Demetriade, perpendicular pe primul, situat la nivelul 2 subteran, deci care trece pe sub primul este deja gata”, a detaliat Nicolae Robu, pe Facebook.

Primarul Timișoarei a ținut să precizeze faptul că aceste lucrări sunt gândite de municipalitate și impuse ca sarcină dezvoltatorului proiectului Openville, Iulian Dascălu.

“Menționez că Primăria Timișoara, sprijinind la maxim investițiile în oraș, și impune investitorilor, tuturor, evident, în termenii în care îi permite legea să o facă, armonizarea intereselor lor cu interesul public. Ca să dau doar două alte exemple: NEPI a făcut pe banii săi liniile de tramvai (n.r. care nu sunt însă funcționale) și girația din Calea Șagulu, dl. Ovidiu Șandor tocmai face pe banii săi un tronson de inelul 2 de câteva sute de metri între Bd. Tache Ionescu (punctul de intersecție a acestuia cu Str. Înfrățirii) și malul Canalului Bega, unde Primăria va construi în 2019 un nou pod. Evident, toate aceste contribuții ale investitorilor la interesul public sunt și în interesul lor, Primăria gândind toate aceste lucrări în cadrul preocupărilor de scurtare a traseelor de legătură între diverse puncte din oraș și de creștere substanțială a mobilității în orașul nostru”, a explicat Nicolae Robu.

Pasajul pe care-l realizează investitorul va avea 203 metri lungime şi 26,5 metri lăţime şi două benzi pe fiecare sens de circulaţie.


Deasupra pasajului vor fi amenajate porţiuni de vegetaţie, arbuşti şi gazon, elemente care vor face parte din parcul ansamblului mixt Openville.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.