Impozitul pe mașini crește cu 50%, la Timișoara. Ce alte taxe vor...

Impozitul pe mașini crește cu 50%, la Timișoara. Ce alte taxe vor fi majorate

0
DISTRIBUIȚI

Vești proaste pentru șoferii din Timișoara. Municipalitatea intenționează să crească impozitul pe mașini cu 50%. În acest sens, a fost redactat un proiect de hotărâre care urmează să fie supus votului în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara. Proiectul se referă la stabilirea impozitelor și taxelor locale în Municipiul Timișoara pentru anul 2019.

În documentația care însoțește proiectul se arată că “impozitul pe mijloacele de transport datorat de persoanele fizice sau de persoanele juridice se majorează în conformitate cu prevederile art.489 alin.1 și alin.2 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, actualizată, cu o cotă adițională de 50% față de nivelul impozitului stabilit”.

De asemenea, vor fi majorate și alte taxe.


Astfel, și impozitul pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea sau deținute de persoanele juridice vor fi majorate cu “o cotă adițională de 50% din cota de impozit stabilită”.

Totodată, în cazul în care proiectul de hotărâre va fi votat de aleșii locali, va fi introdusă și taxa specială pentru promovarea turistică, de 2% din tarifele de cazare practicate și numărul de zile de cazare sau la tariful practicat pentru o noapte de cazare.

“Instituirea acestei taxe speciale are ca obiectiv promovarea turistică a municipiului Timișoara prin creșterea calității serviciilor publice și crearea de noi servicii publice destinate turiștilor, în vederea atragerii unui număr cât mai mare de turiști și prelungirii duratei de ședere a acestora în municipiului Timișoara”, scrie în proiectul de hotărâre.

Reprezentanții Primăriei Timișoara estimează că, în urma acestor modificări, în bugetul local ar ajunge peste 75 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.