Infractoarea angajată contabil-șef la Colterm, zburată din funcție după dezvăluirile PRESSALERT.ro. Primarul...

Infractoarea angajată contabil-șef la Colterm, zburată din funcție după dezvăluirile PRESSALERT.ro. Primarul Robu susține că l-a “muștruluit” pe directorul societății

1
DISTRIBUIȚI

După ce i-a luat apărarea infractoarei angajată contabil-șef în cadrul Colterm, vineri, în timpul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, Nicolae Robu a venit cu noi precizări. Primarul Timișoarei ne-a declarat că Angela Borțoi a fost dată afară din funcție și că imediat ce a aflat de situație, l-a certat pe directorul companiei de termoficare a orașului.

“De îndată ce am aflat de problemă l-am certat pe directorul Colterm pentru acea angajare, reproșându-i că a făcut un lucru nepotrivit, de natură să aducă prejudicii de imagine companiei, aflată și-așa într-o situație precară, date fiind datoriile pe care le are. La conferința de presă am explicat că acea persoană angajată și-a ispășit pedeapsa, nu este decăzută din niciun drept cetățenesc în urma faptei comise, faptă care nu a fost, după informațiile mele, una de corupție, ci de eroare în exercițiul funcțiunii pe o sumă mică de bani, cauzatoare de conflict de interese. Eroare pentru care ea a plătit, conform sentinței stabilite de instanța de judecată. Mesajul meu a fost, de fapt, unul de principiu, chiar dacă în alte cuvinte exprimat, că nu e normal ca oricine vrea să se erijeze în superjudecător și să adauge pedepse la cele stabilite în drept, cu abilitarea de a le stabili de judecător.


Când suntem în fața unor funcții de reprezentare, adăugăm exigențe de imagine, dar pentru funcții pur tehnice -una contabilă, în acest caz- nu este cazul”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, edilul ne-a precizat că femeia a fost eliberată din funcție, după ce Nicolae Robu ar fi avut o discuție cu directorul Colterm, atrăgându-i atenția că a făcut un lucru “nepotrivit”.

“Oricum, persoana în discuție a fost eliberată din funcție în urma muștruluirii de către mine a directorului Colterm că a făcut un lucru nepotrivit angajând-o, un lucru legal, evident, dar nepotrivit”, a conchis Nicolae Robu.

De curând, directorul general Emil Șerpe a semnat contractul prin care a fost ocupată funcția de contabil-șef de către Angela Borțoi. Angela Borțoi a fost directorul comercial al Companiei de Transport Public Arad și împreună cu șefa sa a fost în mijlocul unui scandal de proporții, după ce jurnaliștii de la Special Arad au descoperit o serie de afaceri dubioase. În cazul Angelei Borțoi, procurorii s-au autosesizat și au deschis dosar penal pentru conflict de interese, după ce firma soțului său a încheiat contract cu compania de stat să se ocupe de reclamele de pe autobuze și tramvaie. Borțoi s-a declarat vinovată de toate acuzațiile și a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii.

În urma acestuia, Judecătoria Arad, în 18 octombrie 2017, a găsit-o vinovată de săvârșirea a două infracțiuni de conflict de interese și a condamnat-o la șase luni de închisoare cu suspendare, având termen de încercare de doi ani și șase luni. Sentința a rămas definitivă, nefiind atacată de niciuna dintre părți.

Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit, recent, și alte nereguli în cadrul Colterm. Și anume, faptul că se dădeau prime unor angajați, în timp ce alții erau trimiși în șomaj tehnic și nu-și primeau salariile sau că fratele directorului comercial a fost angajat consilier de dezvoltare personală al directorului general.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.