Investiţie de şase milioane de euro în economia timişeană. La Dumbrăviţa se...

Investiţie de şase milioane de euro în economia timişeană. La Dumbrăviţa se vor produce senzori pentru industria aeronautică sau medicală

0
DISTRIBUIȚI

La Timişoara a fost inaugurată, astăzi, o nouă investiţie de şase milioane de euro, care în scurt timp va oferi câteva sute de locuri de muncă pentru persoane calificate. Furnizorul de conectori și senzori TE Connectivity a deschis pe platforma industrială WDP din zona Giarmata o nouă unitate de producţie unde vor fi realizaţi senzori de mare precizie pentru cele mai diferite domenii de activitate.

TE Connectivity este lider mondial în tehnologie și producție, de peste 75 de ani, soluțiile de conectivitate și senzori oferite de societate au contribuit la avansări în domeniul transporturilor, aplicațiilor industriale, tehnologiei medicale, energiei, comunicațiilor de date și locuinței.

Având 80.000 de angajați, inclusiv peste 8.000 de ingineri, care lucrează alături de clienți din aproximativ 140 de tări, grupul TE Connectivity se extinde prin deschiderea unei zone de producție de 6.000 de mp, căreia îi va fi aferentă și o zonă cu suprafața de 1.200 de mp pentru depozit. În prezent, numărul de angajați a ajuns la 70, iar suprafața clădirii de birouri – la 1.200 mp. În perioada următoare se va ajunge la peste 300 de angajaţi, specializările în care au fost făcute sau urmează să se mai facă angajări sunt Producție, Inginerie Producție și Calitate,  Aprovizionare și Logistică şi Mentenanță.


Sunt oameni cu pregătire, nu simpli operatori de producţie, ca dovadă câteva zeci de noi angajaţi se află în Franţa, unde timp de şase luni se vor specializa.

Noua societate din România va fi condusă de Dacian Negrea, care şi-a petrecut ultimii aproape zece ani la conducerea altei companii din Timişoara: „Preconizăm o creștere de până la câteva sute de angajați în următorii 3-4 ani. TE Connectivity și-a început activitatea în februarie 2018 și acum am ajuns la 70 de angajați. Acum am avut plăcerea să deschid o fabrică nouă la Timișoara. este o experienţă nouă, o etapă în viața mea profesională. Producem senzori pentru industria aviatică, domeniul medical, automotive. Ne vom concentra asupra clienților noștri și vom oferi calitate, livrări la timp către partenerii noștri și prețuri competitive. Respectul și munca în echipă ne vor ajuta să depăşim orice greutăţi”, a declarat Dacian Negrea, directorul general TE Connectivity România.

Noua unitate din Timişoara este o investiţie pe termen lung şi va fi principala unitate de producţie din Europa a grupului. Într-o etapă ulterioară, aici se vor produce o serie de senzori de cea mai mare fineţe, destinate industriei aeronautice.

Unul dintre conducătorii la nivel mondial ai societăţii, John Mirchell, vicepreședinte pentru Soluții Senzori în cadrul TE Connectivity, prezent la Timișoara cu ocazia inaugurării noii unităţi de producţie, a subliniat că fabrica timişoreană este o investiţie pe termen lung, principala unitate de producţie din Europa a trustului american. „Am ales Timișoara pentru că afacerea noastră crește. Acum doi ani de zile am început să căutăm unde va fi locația din Europa unde ne vom extinde. Și am ales Timișoara din mai multe motive. În primul rând, pentru forța de muncă. În al doilea rând am căutat o locație care să ofere un mediu de business de calitate. În al treilea rând, trebuie să spun că noi suntem o companie orientată spre domeniul ingineriei, iar prezența școlii politehnice la Timișoara a fost un alt motiv. De asemenea, remarcăm abilităţile în domeniul limbilor străine ale oamenilor de aici”, a spus Mirchell.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.