Jurjak a lansat noul album la Timișoara: „În țară, publicul e mai...

Jurjak a lansat noul album la Timișoara: „În țară, publicul e mai călduros și doritor de nou decât în București“ FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Jurjak a lansat albumul Blues Berry cu un concert desfășurat la Timișoara

Formația Jurjak a lansat noul disc „Blues Berry“ cu un recital care a fost inclus în cadrul celei de-a patra ediții a Festivalului de o zi, acțiune inițiată de Teatrul pentru copii și tineret Merlin din Timișoara.

Concertul desfășurat ieri seară în incinta Escape Venue a demonstrat că Jurjak este un nume cât se poate de „valabil“ pe scena muzicală românească, spectacolul fiind unul care a excelat atât din punct de vedere al virtuozității tehnice a artiștilor, cât și prin textele inspirate, amestecul de blues cu elemente electro, porții bine feliate de rock și chiar nițel folk fiind unul demn de apreciat.

Jurjak este nimeni altul decât George Petroșel, fiul lui Edi Petroșel, tobarul trupei Holograf. Artistul a debutat în muzică cu 13 ani în urmă, evoluând în diverse proiecte hip – hop. După ce a absolvit Facultatea de Drept, Jurjak și-a descoperit latura creativă. Primul material discografic apărut sub titulatura de Jurjak a apărut acum doi ani și poartă numele de Lemon Blues. Este un disc ce are 12 piese „jumi – juma“, din punctul de vedere al compozițiilor, în limba engleză și română. Printre piesele incluse pe acest disc se numără și un cover la melodia The Thrill Is Gone creată de Roy Hawkins și Rick Darnell în 1951 și care a devenit cunoscută în 1970 datorită versiunii realizate de B.B. King.

Având în vedere că discul proaspăt lansat „Blues Berry“ conține 12 piese doar în limba română, am fost curioși să aflăm care este părerea artistului vizavi de textele autohtone și cele în limba engleză. „E mai ușor să compui în limba engleză, fiindcă e mult mai muzicală limba… și orice ai spune parcă nu riști să suni penibil. Când faci texte în limba română trebuie să le împachetezi…. să nu sune ca toate N&D-urile. Există o conexiune mult mai bună cu publicul dacă cânți în română. Până la urmă e mai personal. În engleză cântă toată lumea“, spune Jurjak.

Alături de el, din trupă mai fac parte Daniel Olteanu (tobe), Dan Minel Stoica (chitară şi clape) şi Narcis Axinte ( chitară bas). Recent, Jurjak a fost nominalizat la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului Planeta Petrila, piesă care apare și pe noul album cu titlul “Imnul Minerilor”.

„Îmi place să mă joc cu cuvintele. Lemon Blues a sunat bine, la fel și Blues Berry. Ca și stil, discul nou e mai soft. Dar ca zeamă… e tot blues. Sunt piese mai sensibile. În ceea ce privește diferența între publicul din București și cel din țară… În țară, publicul e mai călduros și doritor de nou decât în București. E drept, București e un oraș mare și vin mai mulți la concerte.


În țară nu-s atât de numeroși, dar poate mai de calitate. Prima noastră apariție în Timișoara a fost acum doi ani la festivalul Music Travel când a venit furtuna și am cântat doar o piesă pe scenă. A doua oară am cântat în cadrul festivalului Street Delivery și ne-am simțit foarte bine. Urmează să mai facem clip la piesa În gol și Lupul. Și la încă o piesă din acest album“, ne-a declarat Jurjak.

Înaintea concertului de lansare a noului disc la fața locului au cântat timișorenii de la Monokrom. Evenimentul a fost inclus în cadrul celei de-a patra ediții a Festivalului de-o zi, care a programat mai multe spectacole de teatru la Teatrul Merlin din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.