Mai multe animale găsite moarte pe câmp, la doi paşi de Timişoara....

Mai multe animale găsite moarte pe câmp, la doi paşi de Timişoara. Ce s-a întâmplat FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Trei căpriori, un şacal, şase fazani şi două coţofene au fost găsite moarte pe un câmp din zona localităţii Liebling, judeţul Timiş. Garda de Mediu a descoperit că o societate agricolă a aruncat otravă şi i-a amendat pe reprezentaţii acesteia cu zeci de mii de lei.

Cadavrele animalelor sălbatice au fost găsite în weekend pe un teren cultivat cu rapiţă de societatea Agrar Liebling 2015 SRL. Poliţiştii au sesizat Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, iar, în urma cercetărilor, inspectorii au descoperit că pe aproximativ 50 de hectare (terenuri agricole şi spaţii din incinta fermei) au fost împrăştiate produse de combatere a dăunătorilor – 4.000 de kg de raticid şi 2.000 de kg de molucocid Axcella. O parte din aceste terenuri se suprapun cu fondul cinegetic 52 Jebel gestionat de AJVPS TIMIȘ.

Ulterior, reprezentantul DSVSA Timiş a prelevat probe de la exemplarele de vânat care au murit pe terenurile agricole ale societății, urmând a fi prezentat buletinul de analiză.

Inspectorii au continuat controlul şi la sediul respectivei societăţi şi au constatat că angajaţii incendiau deșeuri amestecate (menajere, reciclabile, ambalaje de la produse de combatere dăunători și fitosanitare, filtre de ulei).


Au fost amendaţi cu 40.000 lei și au fost dispuse măsuri de remediere cu termene de realizare. Mai mult, societăţii i s-a interzis aplicarea de produse chimice pentru combaterea dăunătorilor, pe terenurile agricole, fără respectarea prescripțiilor tehnice din fișa cu date de securitate a produsului. Firma a fost obligată să ia măsuri tehnice de eliminare a riscurilor privind apariția mortalităţii la speciile animale sălbatice, pe terenurile ocupate de culturi rapiță, pe care au fost aplicate produsele raticid și moluscocid.

Totodată, societatea din Liebling a fost obligată să încheie un contract de valorificare și eliminare a deșeurilor menajere și asimilabile generate de societate la punctul de lucru, cu operatorul de salubritate local, şi i s-a interzis incendirea deșeurilor de orice tip.

Foto: Garda Naţională de Mediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.