Mari actori naţionali, pe scena timişoreană, în luna cadourilor. Programul spectacolelor

Mari actori naţionali, pe scena timişoreană, în luna cadourilor. Programul spectacolelor

0
DISTRIBUIȚI

Cunoscutele actriţe Florina Cercel, Carmen Tănase, Dana Dogaru şi Anca Dinicu vor juca pe scena Operei Naţionale din Timişoara, în premieră, în spectacolul „Actriţele”, în 3 decembrie, de la ora 20:00.

Aflat într-un turneu naţional, spectacolul este povestea unor prietene pe care le-a apropiat, încă din anii studenţiei, dragostea pentru teatru, o confesiune despre fragilitatea şi delicateţea sufletului de artist, cu frământările sale din spatele cortinei. Regizorul spectacolului, Cristian Ioan, mărturiseşte că după ce a citit piesa autorului spaniol Josep Maria Benet despre această profesie atât de frumoasă dar şi imponderabilă s-a gândit imediat la cele patru doamne ale teatrului românesc, iar „la finalul muncii noastre nu mi-a rămas decât să declar necondiţionat profunda mea admiraţie pentru talentul lor…”.

În următoarea zi, Oana Pellea şi Mircea Rusu vor fi, la Timişoara, protagoniştii spectacolului „Frumos e în septembrie la Veneţia”, una din piesele scurte scrise de Teodor Mazilu, în care personajele reuşesc să transforme visele în realitate, dar nu recunosc acest lucru, visarea fiind mult mai confortabilă. Un spectacol plin de romantism, umor, pasiune şi candoare, cu paradoxalele personaje ale lui Mazilu, ce va putea fi urmărit la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” în 4 decembrie, de la ora 19.

După succesul înregistrat în primăvară, spectacolul „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele” revine la Teatrul Naţional din  Timişoara în 11 decembrie, la ora 19:00. Cei doi îndrăgiţi actori vor recita versuri şi vor avea un schimb de replici pe măsura talentului lor, pe muzica violoncelistului Adrian Naidin. O întâlnire între cuvânt şi sunet, venite din suflet, care dezvăluie publicului „starea de graţie” a actorului, care este improvizaţia.

„Despre olteni cu dragoste…”, o piesă pusă în scenă la Teatrul Nottara din Bucureşti, este o comedie născută din volumele „La lilieci” de Marin Sorescu, în care personaje pitoreşti, pline de haz sănătos, dar şi aprige la mânie, mereu puse pe glumă, reuşesc să amuze copios spectatorii. Spectacolul îl readuce la Timişoara pe Ion Haiduc, unul din cei mai apreciaţi actori ai teatrului timişorean în urmă cu mai bine de trei decenii. Piesa de teatru va putea fi urmărită la Teatrul Naţional, în 18 decembrie, de la ora 19.

Tot aici, Strauss Festival Orchestra Vienna prezintă la Timişoara, în 21 decembrie, de la ora 19:30, spectacolul „Vienna Classic Christmas”, un magnific concert de Crăciun, cu celebre valsuri şi polci ale iluştrilor compozitori din familia Strauss.


Pentru al zecelea an consecutiv, timişorenii au prilejul să asculte muzică vieneză într-o interpretare autentică a unei orchestre care, de patru decenii, deţine supremaţia între ansamblurile de acest gen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.