Microfoanele unicat Kindlein Silver Microphones, fabricate în Timișoara, ajung din nou la...

Microfoanele unicat Kindlein Silver Microphones, fabricate în Timișoara, ajung din nou la o expoziție internațională în Austria VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Povestea microfoanelor de argint realizate după un concept original de timișoreanul Emil Kindlein ajunge din nou în Austria, artistul timișorean fiind invitat să participe la evenimentul Wiener Schmucktage, organizat de The Austrian Fashion Association la Viena, care debutează miercuri, 7 noiembrie, în capitala Austriei.

În luna mai a acestui an, lucrările timișoreanului Emil Kindlein au fost incluse în cadrul celei de-a zecea ediții a evenimentului Designmonat Graz. „Noul Kindlein Silver Microphone merge la Viena. Am fost cooptat în grupul  «Die Steiermarke» și mă bucur să expun la #wienerschmucktage 2018 împreună cu alți 8 bijutieri din Graz. Voi prezenta seria de 3 microfoane realizate la Timișoara sub aripa meșterului Gigi Tăuș împreună cu un Silver Custom Blue Encore 300 realizat la Graz“, spune Emil Kindlein.

Cele trei microfoane de argint realizate la Timișoara au fost lansate acum cinci ani printr-un spectacol deosebit desfăşurat la Sinagoga din Cetate. Microfoanele sunt articole unicat realizate din argint, după un concept original, de Emil Kindlein.


Acestea sunt produsul unei tradiţii de familie care începe în anul 1929. Tehnologia realizării acestor bijuterii muzicale este încununarea experienţei a trei generaţii ce împleteşte meşteşugul de bijutier, tehnica electronică şi arta muzicală. Prezentatorul serii a fost realizatorul de emisiuni radio Bogdan Puriş, care a remarcat faptul că „e o adevărată plăcere să vorbeşti la un asemenea microfon“, iar Gabriel Kelemen a susţinut o prelegere de specialitate. După prezentarea microfoanelor, superba locaţie a găzduit un concert susţinut de Emil Kindlein, Dorothea Iordănescu, Beck Corlan, Theo Groszmuk, Silviu Cătană. Aplauze au mers şi către copiii care alcătuiesc All Friends Band, care s-au integrat perfect în peisajul sonor al serii.

Microfoanele realizate de Emil Kindlein reprezintă o premieră mondială, fiind realizate printr-un procedeu complex ce presupune o metodă tradiţională de realizare a bijuteriilor. Microfoanele sunt făcute din argint, după modelul celor existente în anii 50, iar pentru realizarea unui microfon, Emil Kindlein a folosit până la 500 de grame de argint. În cursul ultimilor ani, microfoanele realizate la Timișoara au mai fost prezentate și în cadrul unor manifestări internaționale de prestigiu, find prezente și la London Analogue Festival. Recent, microfoanele de argint realizate de Emil Kindlein au putut fi admirate și în cadrul celei de-a 6-a ediții a festivalului Analog Mania.

Foto: Miriam Raneburger

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.