Mii de cărţi din domeniul tehnic, donate de Universitatea Politehnica liceelor din...

Mii de cărţi din domeniul tehnic, donate de Universitatea Politehnica liceelor din vestul ţării FOTO

0
DISTRIBUIȚI

2.500 de volume de carte tehnică au fost donate de Universitatea Politehnica din Timişoara unor licee din vestul ţării, în cadrul unei acţiuni derulate împreună cu o mare companie din oraşul de pe Bega. Acţiunea îşi propune să încurajeze tinerii să se orienteze spre studii în domeniile ingineriei.

Multe dintre cărţi au şi fost deja distribuite directorilor de licee prezenți la aniversarea UPT, restul urmează să fie trimise liceelor în perioada următoare.

Fondul de carte disponibil în majoritatea liceelor din România este vechi, depășit moral și insuficient pentru a atrage interesul tinerilor spre domeniile prioritare ale ingineriei, asta şi din cauza finanţării insuficiente. Astfel, mulți dintre tinerii liceeni ajung în clasa a XII-a fără să fi avut acces la literatura tehnică de specialitate, alta decât cea din manualele de matematică sau fizică. Acest lucru are consecințe grave asupra formării profesionale inițiale a tinerilor, care nu par a fi încurajați să urmeze cariere de succes în domenii tehnice.

„Universitatea Politehnica Timișoara a inițiat, în ultimii ani, o serie de acțiuni care îi vizează pe elevii de liceu și ne bucurăm că mediul economic, prin reprezentanți care fac parte și din Comitetul Director al UPT, sprijină astfel de demersuri. Inserția profesională a absolvenților UPT este aproape de limita maximă, iar o informare corectă a liceenilor despre oportunitățile oferite de instituția noastră contribuie la planificarea unei cariere de succes”, a declarat rectorul Universității Politehnica Timișoara, Viorel-Aurel Șerban.

Continental a decis să se alăture Universității Politehnica Timișoara pentru această inițiativă, alocând o finanțare de aproape 90.000 de lei, echivalentul a 80% din valoarea estimată a acțiunii, din dorința de a încuraja tinerii să se îndrepte spre educația superioară de profil tehnologic.


„Este o mare onoare și bucurie pentru mine și pentru Continental Anvelope Timișoara să fim parteneri ai acestui proiect, prin care sperăm să subliniem încă o dată nevoia de oameni bine pregătiți în domeniile tehnice pe care o resimțim cu toții în Timișoara”, a declarat Sorin Samonid, directorul societăţii timişorene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.