Modificări importante la Asociaţia Timişoara 2021. Se schimbă structura Consiliului Director şi...

Modificări importante la Asociaţia Timişoara 2021. Se schimbă structura Consiliului Director şi se majorează cotizaţiile

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Culturii devine membru în Consiliul Director al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, iar cotizaţia anuală pe care Consiliul Judeţean Timiş trebuie să o achite în conturile Asociaţiei creşte semnificativ. Deciziile au fost luate în cea mai recentă şedinţă a Adunării Generale a membrilor Asociaţiei.

Potrivit noilor modificări, conducerea Asociaţiei va avea 8 membri, în loc de 11, iar mandatul acestora va fi majorat de la 3 la 5 ani.

Membrii în Consiliul Director al Asociaţiei sunt: Primăria Timişoara, CJ Timiş, Ministerul Culturii (reprezentantul numit de ministrul Culturii), un reprezentant al sectorului cultural instituțional (ales de Adunarea Generală a Asociației Timișoara-Capitală Culturală Europeană – Asociația), un reprezentant al scenei culturale independente și al sectorului Industriilor Culturale și Creative (ales de Adunarea Generală a Asociației ), o personalitate publică din domeniul culturii, cu profil internațional (desemnată de Președintele Consiliului Director), un expert internațional (desemnat prin concurs deschis de selecție), un reprezentant al mediului economic local, „cu o bună reputație internațională și gândire vizionară (desemnat prin concurs deschis de selecție)”, au anunţat reprezentanţii Asociaţiei.

„De asemenea, au fost validate rezultatele concursului deschis organizat de ATCCE și au fost desemnați pe o durată de 5 ani, în calitate de membri ai Consiliului Director, dl.


Horațiu Rada- reprezentant al mediului economic local și dl Ulrich Fuchs – expert internațional. În cadrul ședinței a fost numit în calitate de membru al Consiliului Director, pe o durată de cinci ani, Ministerul Culturii și Identității Naționale. Au fost desemnați, în calitate de membri ai Consiliului Director, cu titlu interimar, din cadrul membrilor existenți ai Asociației Timișoara-Capitală Culturală Europeană cu un mandat special de cel mult un an, dna Lia Lucia Epure, dl. Claudiu Ilaș și dl. Claudiu Țaga, iar pe locul vacant din Comisia de cenzori a fost numit dl. Bălin Daniel”, scrie în comunicatul Asociaţiei.

Conducerea Asociaţiei a decis şi să majoreze cotizaţiile anuale. Astfel, CJ Timiş va trebuie să achite, anual, o cotizaţie de 500.000 de lei, majorată de la 200.000, iar în cazul Primăriei Timişoara situaţia rămâne neschimbată: 1.000.000 lei/an, în patru tranşe trimestriale.

De asemenea, persoanele juridice (și instituțiile publice, administrația publică și instituțiile culturale publice care au calitatea de membri fondatori și asociați) vor achita o cotizație anuală de 12.000 lei, asociațiile și fundațiile (care au calitatea de membri fondatori și membri ai Asociației) vor achita o cotizație anuală de 2.400 lei (faţă de 200 lei/an), asociațiile și fundațiile de tineret – 1.200 lei (faţă de 200 lei/an), iar persoanele fizice care au calitatea de membri fondatori și membri – 360 lei (faţă de 100 lei/an).

În aceeaşi şedinţă s-a decis şi noua denumire a organizaţiei: Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Sediul Asociaţiei va fi, de acum, pe strada Alba Iulia nr.2, parter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.