Nicolae Robu aruncă vina pe alții în dosarul DNA al reablitării blocurilor....

Nicolae Robu aruncă vina pe alții în dosarul DNA al reablitării blocurilor. Cum comentează constatările DLAF

0
DISTRIBUIȚI
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a încercat să minimalizeze impactul raportului DLAF în dosarul reabilitării blocurilor cu fonduri europene. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit, în exclusivitate, că, după ce Robu și alți angajați ai primăriei sunt suspecți în dosarul DNA Timișoara, Departamentul de Luptă Antifraudă a făcut propria investigație și a stabilit că ”au fost constatate indicii privind posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”.

Întrebat cum comentează raportul DLAF, primarul Timișoarei a susținut că ”nu e nimic nou.


Evident că de aceea este dosarul respectiv în atenția DNA, pentru că au fost sesizate niște indicii în acest sens. DNA-ul face cercetarea de rigoare și va vedea dacă acele indicii confirmă o abatere penală sau nu. În cazul în care concluzia DNA va fi că da, se va merge în instanță, în judecată și cei acuzați își vor susține punctul de vedere. Deci, nu e nimic nou, este ceea ce se știa de la început, de când DNA-ul ne-a chemat pentru a ne aduce la cunoștință cercetările care se fac în domeniu. Nu văd nimic deosebit. Tocmai de-aia se cercetează, sunt indicii posibile. Eu sper să nu fie. Încă o dată, eu nu am făcut nimic, sper că nu au făcut nici alții”.
Robu s-a disculpat susținând că ”eu nici nu știu, că n-am fost implicat deloc, nici măcar în acea atribuire. De acolo a plecat totul”, cu referire la trucarea atribuirii contractului de proiectare tehnică către firma C&A. Liberalul Cristian Palade, patronul firmei C&A, rudă prin alianță cu Robu la acel moment, a declarat că a discutat despre contract cu viceprimarul Dan Diaconu. ”Dacă s-au produs greșeli ale unora, eu nu știu. Sigur se va analiza ce fel de greșeli, ce fel de impact au avut, care-s vinovățiile, nu cred că putem să ne pronunțăm acum, dar acele indicii există, că de aceea se face cercetarea, nu-i închis dosarul. Haideți să nu discutăm ipoteze, nu văd cum s-ar putea ajunge aici (n.r. să returneze Primăria Timișoara banii primiți), pentru că aici se ajunge când în mod fraudulos se iau bani pentru a se face altceva cu ei, atunci sigur că trebuie să-i dai înapoi. Dar aici nu văd pentru ce. Nu știu, nu mă pot eu antepronunța, că astea sunt lucruri care intră în sarcina altora”, a afirmat primarul Timișoarei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.