Nicolae Robu despre Mercedesul de la Retim pe care îl folosește: „E...

Nicolae Robu despre Mercedesul de la Retim pe care îl folosește: „E o mașină tipică de serviciu”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu s-a plâns, ieri, că nu este prea mulțumit de modul în care-și desfășoară activitatea Retim. Vă reamintim că, începând cu data de 1 noiembrie, în locul societății Retim se ocupă de strângerea gunoaielor din coșuri și curățenia în jurul lor Horticultura, o companie a Primăriei Timișoara. Asta după ce nu a fost finalizată licitația pentru desemnarea unui câștigător care să se ocupe de acest serviciu, iar vechiul contract cu Retim a expirat. Însă, Retim se ocupă în continuare de golirea pubelelor, a containerelor și de strângerea gunoaielor de pe rampele clandestine din Timișoara.

Întrebat dacă nu i se pare o contradicție faptul că critică Retim, deși se plimbă cu o mașină cumpărată de societate, care îi își plătește toate cheltuielile de funcționare, Nicolae Robu a precizat că nu o să închidă ochii la minusurile companiei și că, de fapt, a făcut o economie la bugetul local.

„Retim plătește o mașină a unui acționar. La fel cum plătește și mașina celuilalt acționar. Ar vrea cineva ca eu, pe motiv că primăria beneficiază de o mașină de la societate care aparține 50%, eu să închid ochii la minusurile companiei? Eu sunt un om corect.


Avea vreun sens să se dea bani de la bugetul local pentru o nouă mașină? Oricând aș putea să cumpăr o mașină la primărie, pentru că eu cred că este cel mai firesc lucru ca primarul unui oraș ca Timișoara să aibă o mașină, și o mașină, totuși, la nivelul a ceea ce înseamnă orașul respectiv. Dar dacă a fost această oportunitate, să se cumpere mașini pentru acționarii pe care-i are, la o societate, întâmplător la Retim, întâmplător sunt doi acționari, să cumpere una pentru fiecare, avea vreun sens ca eu să mai cumpăr încă o mașină pe bugetul local? Nu avea niciun sens. Oricând pot să fac lucrul ăsta, dar eu sunt un tip care nu aruncă banii așa, fără rost”, a explicat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a precizat că mașina de serviciu nu este nici măcar o limuzină de lux, ci ar fi una tipică pentru instituții din clasa de mijloc.

„Au apărut titluri ani de zile, «Robu a primit cadou o limuzină de lux», nici nu e din categoria lux, e o mașină tipică de serviciu pentru instituții din clasa de mijloc încă. Dacă ne uităm la alte primării, au mașini mult mai cu ștaif decât asta. Dar eu nu tânjesc după lucruri de genul acesta. Eu în viața privată am doar mașini second-hand și sunt foarte mulțumit. Am o mașină Renault Latitude, pe lângă Laguna pentru care mă iau toți în bășcălie pentru că atât am ținut la mașina aceea, e din 2001, și țin și acum, dar e adevărat că s-a cam rablagit. Este o mașină foarte bună, nu am nicio problemă, nu am frustrări că nu am o mașină mai de soi. E o mașină în care mă simt foarte bine când mă deplasez în diverse locuri, în oraș au prin afara orașului”, a povestit primarul.

Vă reamintim că Nicolae Robu se plimbă cu o limuzină Mercedes cumpărată de Retim SA, care a costat aproape 74.000 euro, iar toate cheltuielile de funcționare și întreținere sunt plătite de compania de salubrizare, din 2015 și până în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.