Nicolae Robu după o discuție despre fântânile din Timişoara: “Nu am...

Nicolae Robu după o discuție despre fântânile din Timişoara: “Nu am nicio emoție, alegerile sunt oricum câștigate dinainte”

4
DISTRIBUIȚI

Peste o jumătate de oră au discutat, ieri, în plenul Consiliului Local Timișoara, aleșii pe marginea unui proiect de hotărâre care prevedea aprobarea studiului de fezabilitate aferent obiectivului de investiții “Execuție fântâni forate în municipiul Timișoara”.

În total, Primăria Timișoara este dispusă să plătească pentru realizarea a încă doisprezece foraje o sumă de aproape 240.000 de euro. Potrivit primarului Robu, ideea de a realiza noi fântâni publice a venit după ce tot mai mulți timișoreni au solicitat acest lucru.

Pe de altă parte, Dan Idolu, liderul consilierilor locali PSD a luat cuvântul pentru a propune ca aceste fântâni să fie realizate de Aquatim. “Cetățenii sunt mulțumiți de serviciile Aquatim, este o societate performantă. Nu înțeleg de ce pe bugetul local trebuie să mai facem încă zece fântâni cu o apă de calitate îndoielnică. De la Aquatim și DSP am cunoștințe că nu este neapărat cea mai bună apă ca și calitate vizavi de ceea ce este pe rețeaua de apă-canal publică. În același timp, de ce nu ar face chiar Aquatim-ul, pe bugetul lor, aceste fântâni? Nu sunt argumente suficiente să se cheltuiască bani din bugetul local, ș-așa suficient de redus, să construim fântâni din sursă subterană zicând că ridicăm nivelul de trai al populației în Timișoara. Sunt bani cheltuiți inutil. Care este oportunitatea? De ce nu lăsăm Aquatim-ul să construiască?”, a precizat Dan Idolu.

Însă, Nicolae Robu a ținut să-l contrazică, afirmând că “cetățenii cer aceste fântâni. Oricât le spunem noi că apa de la robinet este excepțională, lumea preferă să bea apă de la aceste fântâni. Ca să le facă Aquatim-ul, ar trebui să transferăm la Aquatim domeniul public pe care se fac și atunci poate Aquatim să facă lucrarea. Nu prea merge așa. Cred că ar fi Aquatim-ul luat la rost de Curtea de Conturi că face cheltuieli cu aceste obiective și nu face venituri. Nu putem să-i cerem Aquatim să le facă pe gratis, pentru că este societate comercială”.

De asemenea, după ce i-a fost atrasă atenția că suma pentru realizarea unui foraj este prea mare, primarul Timișoarei a explicat că “24.000 de euro este prețul de pornire la licitație.


Întotdeauna prețul de pornire este la un nivel și în competiție se stabilește prețul real, că va fi o licitație pentru studiul de fezabilitate. Prețul nu va fi cel dat aici. Acesta este prețul plafon”.

În discuție a intervenit și consilierul local independent Adrian Orza, pentru a semnala că este nevoie de “țâșnitori” mai ales în parcurile mari din Timișoara.

“Nu e vorba de numărul de fântâni, chiar e nevoie de aceste țâșnitoare. Noi avem o apă atât de bună în oraș și lumea stă cu bidoanele de plastic la coadă la o apă calitativ inferioară? Să fie fântâni, dar de ce să nu le facă Squatim, că sunt specialiști. Ei sunt cei mai pricepuți în orașul ăsta, de ce să vină altcineva”, a adăugat Dan Idolu. Nicolae Robu i-a replicat că și Aquatim se poate înscrie la licitație și că acest serviciu nu poate fi delegat.

“Nu sunt împotrivă, dar de ce să facem și noi să arătăm că facem ce a făcut și Adi Orza pe vremea lui?”, a întrebat în plen Dan Idolu.

În final, Nicolae Robu a răbufnit, acuzând consilierii locali PSD că încearcă să blocheze realizarea de noi fântâni publice de teamă să nu primească mai multe voturi la următoarele alegeri locale.

“Lucrurile sunt foarte limpezi. Se știe că atunci când faci fântâni, că primarul Ciuhandu a luat multe voturi pentru acele fântâni, ca să o spun pe șleau, lumea apreciază și hai să încurcăm. Iau destule voturi oricum dacă candidez. Nu am nicio emoție, știți că aveți sondaje, că nu se apropie nimeni măcar. Nu prin fântâni câștig alegerile, alegerile sunt oricum câștigate dinainte, știți foarte bine cu toții. De ce să nu le dăm oamenilor și posibilitatea să aibă apă? Haideți să nu încercăm iar să boicotăm. Că boicot s-a încercat și la Pasajul Jiul, și la Popa Șapcă, și la centrul istoric, și la vaporașe, și la absolut toate. Nu ne onorează asta, până la urmă, tot se fac. Dar hai să le facem arătând că punem umărul cu toții și atunci și lumea mai dă din voturi mai degrabă, că altfel nu cred că din fântâni îmi iese atât cât trebuie ca să fiu primar. Vă invit să veniți cu mine între oameni. Aveți bărbăția, indiferent de genul pe care-l aveți, să veniți cu mine între oameni, acolo, în cartiere? Oamenii cer fântâni și spuneți-le, costă 24.000 de euro, sigur, nu o să fie atât la licitație, scade prețul mult, nu vrem să facem”, a declarat Nicolae Robu.

Niciun consilier local nu l-a mai contrazis pe Nicolae Robu după ce a susținut acest discurs. După ce a fost supus votului, proiectul a fost aprobat.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.