O nouă reţea de trafic de migranţi, desfiinţată de poliţiştii de frontieră....

O nouă reţea de trafic de migranţi, desfiinţată de poliţiştii de frontieră. UPDATE 24 de persoane, duse la audieri FOTO şi VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Operaţiune a poliţiştilor de frontieră, în această dimineaţă, pentru anihilarea unei reţele de trafic de migranţi.

Sub coordonarea structurii centrale a DIICOT, aceştia au descins la 16 adrese din Timişoara şi Bucureşti. Anchetatorii au monitorizat, de-a lungul timpului, gruparea care era împărţită în mai multe segmente, fiecare având rolul său: migranţi care intrau
ilegal după ce veneau din Siria prin Turcia, Grecia şi Bulgaria erau preluaţi de transportatori, aduşi în vestul ţării şi, de aici, preluaţi de călăuze şi trecuţi peste graniţă, în Ungaria, ilegal.

Suspecţii ridicaţi în urma acţiunii din această dimineaţă urmează să fie duşi la DIICOT pentru audieri. Ei sunt cercetaţi pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

Foto: Poliţia de Frontieră

UPDATE 24 de persoane au fost duse la audieri în urma percheziţiilor din această dimineaţă. Poliţiştii anunţă că în Timiş au descins la 15 locaţii care aparţineau grupării specializate în trafic de migranţi.


Gruparea este formată din români şi cetăţeni din Egipt, Siria şi Turcia şi ar fi acţionat, în ultimul an, în România, Turcia, Bulgaria, Serbia şi Germania.

„Din cercetări a reieșit că activitatea infracțională a grupării presupunea tranzitarea migranţilor pe ruta Turcia-Bulgaria-Serbia-România, adăpostirea și cazarea acestora la mai multe adrese din judeţele Timiş şi București. Pe teritoriul României grupurile de migranți erau călăuzite spre frontiera de vest, în vederea trecerii ilegale a acestora, ascunși în mijloace de transport, cu intenţia de a ajunge pe teritoriul statelor din spaţiul Schengen, unde erau sfătuiți să solicite azil. În urma administrării probatoriului, s-a  stabilit ca gruparea infracţională a traficat  peste 300 migranți, de origine afro-asiatică”, au transmis poliţiştii de frontieră, printr-un comunicat de presă.

Cei mai mulţi migranţi au fost depistaţi ascunşi în camioane care încercau să părăsească ţara, ilegal, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.