Organizatorii festivalului Rock la Mureș au anunțat ediția de anul viitor a...

Organizatorii festivalului Rock la Mureș au anunțat ediția de anul viitor a evenimentului VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Organizatorii festivalului Rock la Mureș au anunțat ediția de anul viitor a evenimentului

Cea de-a zecea ediție a festivalului Rock la Mureș, va avea loc în perioada 12 – 13 iulie 2019 la Periam – Port (județul Timiș), au anunțat organizatorii evenimentului.  Festivalul Rock la Mureş, primul eveniment de acest gen „open – air“ din ţara noastră, a luat naştere în vara anului 2002, la iniţiativa a doi pasionaţi de muzică, Helmuth Jost şi Nicolae Buda („Nita“). După ce au organizat câteva concerte rock în zona Periam-ului, cei doi s-au hotărât să pună bazele unui festival „ca afară“ şi au reuşit să adune în mirifica locaţie din Periam – Port, la malul Mureş-ului o serie de formaţii autohtone şi străine care au dat o culoare deosebită acestei manifestări.

La prima ediție a evenimentului au cântat alături de trupe româneşti şi Brain Damage (Serbia), Metalspurhunde (Elveţia), Baracka the snobs (Ungaria), Les Cheffeurres (Elveţia) şi a fost prezent şi DJ-ul german Martin Sprissler.


Un an mai târziu la fața locului melomanii au avut parte de un memorabil concert al trupei germane Das Ich, iar în anii următori pe scenele de la Periam – Port au evoluat formaţii ca Zdob şi Zdub, Paraziţii, Şuie Paparude, Pacha Man, Project Pitchfork, Divlje Jagode, Tracelords, Lord Bishop, The Exploited, Ektomorf, Dog Eat Dog, La Familia, Coma, Anti – Flag, Iris sau N.O.H.A. După ediţia din vara anului 2008, festivalul a intrat într-o pauză, iar în 2017 evenimentul a pornit din nou la drum, cu austriecii de la Death Before Digital, timişorenii de la Grave For Sale, sârbii de la D.O.D – Drink or Die, legendarii punkişti timișoreni Haos, Implant pentru Refuz, R.O.A., brazilianca Fernanda Martins, arădenii de la B-ton, ucrainienii de la Jinjer, germanii de la Jamaram, germanii de la Hamatom, Atari Teenage Riot sau Sigue Sigue Sputnik.

Celebra trupă de punk The Exploited a fost prezentă și la ediția din anul 2018 a festivalului Rock la Mureș, unde au mai cântat Omega Diatribe, Șuie Paparude, Bucovina, Drink Or Die, E-AN-NA, Apocalips și alții.

„Pentru ediția aniversară pregătim o serie de surprize pe care le vom face publice în viitorul apropiat. Ca și în ceilalți ani, și-n 2019 vom acoperi o paletă stilistică cât se poate de largă. Grație peisajului deosebit, vă asigurăm că vom păstra atmosfera de familie cu care v-am obișnuit în trecut. Vă așteptăm“, au transmis organizatorii festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.