Parcare subterană chiar în centrul Timișoarei. Cum ar putea fi realizată

Parcare subterană chiar în centrul Timișoarei. Cum ar putea fi realizată

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara face primul pas pentru realizarea unei parcări subterane lângă Hotel Central, iar în următorul plen, consilierii locali vor avea pe masă un proiect de hotărâre privind “atribuirea directă către Societatea Drumuri Municipale Timișoara SA a unei suprafețe de teren în vederea amenajării unei parcări subterane”.

În documentația care însoțește proiectul se hotărâre se arată că va fi retrasă concesiunea asupra parcării de pe str. Nikolaus Lenau, iar apoi se va realiza atribuirea directă, prin contract de concesiune, către SDM, pe o perioadă de 49 de ani a terenului care are o suprafață de 2.478 de metri pătrați.

Parcarea subterană ar urma să fie realizată “prin asociere cu terțe persoane”, iar concesionarea terenului se va efectua în schimbul unei “redevențe în cuantum de 1% din veniturile rezultate din exploatarea parcării”. De asemenea, proiectul de hotărâre mai prevede numirea unei comisii pentru selectarea partenerului care va realiza parcarea subterană, din care vor face parte și viceprimarul Dan Diaconu și Valentin Martanov, directorul general SDM.


“Pentru realizarea construcției se impune selectarea unui investitor, de către o comisie numită prin hotărârea consiliului local, care să susțină financiar și realizarea obiectivului”, scrie în proiect.

În documentația care însoțește proiectul se mai arată că realizarea acestei parcări subterane ar conduce la “mărirea numărului locurilor de parcare și accesibilitate la spațiile de parcare în general și pentru persoanele cu handicap în particular; reducerea perioadei de parcare a vehiculelor în centrul orașului și pe străzi; asigurarea parcajelor și îmbunătățirea serviciilor de parcare; îmbunătățirea fluxului circulației, prin reducerea zonelor de aglomerație; ar conduce la străzi mai sigure pentru pietoni, bicicliști, motocicliști și șoferi; ar facilita îmbunătățirea accesului pentru vehiculele de urgență; ar avea efect, direct sau indirect, asupra calității vieții pentru rezidenți și asupra calității mediului prin reducerea poluării”.

Deocamdată nu se cunoaște numărul de locuri care vor fi realizate în cadrul parcării subterane.

La începutul lunii octombrie, primarul Nicolae Robu anunţa că pe terenul aflat în imediata apropiere a Hotelului Central va fi realizată o parcare subterană cu două niveluri, iar o alta – supraterană – va fi ridicată lângă Casa Tineretului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.