Pe cine aruncă vina primarul Robu pentru bezna de pe străzile Timișoarei

Pe cine aruncă vina primarul Robu pentru bezna de pe străzile Timișoarei

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a găsit vinovații pentru faptul că pe o mulțime de străzi din Timișoara este beznă. Potrivit edilului, Societatea de Transport Public Timișoara își face bine treaba în ceea ce privește întreținerea iluminatului public și festiv, însă acuză Enel și cei doi operatori care asigurau mentenanța iluminatului în trecut, AEM și Elba, că nu și-au desfășurat activitatea prea bine.

„O altă problemă pe care orașul o are este cea a iluminatului. Și aici trebuie să spun încă o dată că deja este o problemă veche, pentru că și când aveam contract cu cei doi operatori de întreținere a iluminatului lucrurile mergeau prost. Ba din cauza Enel-ului, care nu și-a modernizat infrastructura de distribuție, ba din cauza indolenței celor doi operatori pe care i-am avut era beznă pe multe străzi, în ultima vreme. S-a ajuns până acolo încât în momentul în care a intrat STPT-ul, societatea primăriei, pe rol, după ce am rezolvat cu toate aprobările, să avem 3.500 de sesizări. Deci, în 3.500 de locuri din oraș au fost probleme cu iluminatul. Ei, peste 2.000 dintre aceste sesizări s-au rezolvat, dar când tu încă ai peste o mie de sesizări, evident că și numărul cetățenilor care-și exprimă nemulțumirea e încă mare. Pentru fiecare problemă sunt afectați mai mulți cetățeni”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a ținut să laude angajații STPT care se ocupă de partea de întreținere a iluminatului public, însă a precizat că va mai dura ceva timp până când toate problemele vor fi rezolvate.

„Vreau să se înțeleagă lucrurile așa cum sunt ele.


Este o mobilizare exemplară din partea STPT-ului, noapte de noapte se lucrează prin oraș, eu am făcut verificări și am văzut cu ochii mei că erau la muncă oamenii, dar mai e nevoie de timp până când toate problemele vor fi rezolvate. Pe de altă parte, se mai întâmplă și următorul lucru: STPT-ul intervine într-o zonă și constată că, de fapt, e o problemă a Enel-ului. Sesizează Enel-ul, iar Enel-ul intervine, rezolvă problema pentru moment, dar cu o soluție provizorie. Pentru că în unele locuri se impun intervenții care cer bani mai mulți. Eu am fost asigurat de Enel Distribuție că anul acesta, 2018, și în continuare în 2019 o să fie bani încât să se facă retehnologizarea, adică actualizarea rețelei de distribuție, să nu mai apară atâtea probleme. Vă dau exemplu o stradă pe care trec în fiecare seară, pe Vasile Balmuș. Ba e lumină și ne bucurăm cu toții din zonă, uite că s-a rezolvat problema, după o săptămână din nou e beznă și e beznă pe o arie destul de întinsă. Mi se prezintă explicația că atât a ținut improvizația care a fost făcută de către Enel. Deci, astfel de probleme nu le poate rezolva STPT”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei susține că șeful serviciului din cadrul STPT care se ocupă de întreținerea iluminatului public și festiv, Petru Ehegartner, a descoperit o situație “uluitoare”. Și anume, în unele zone, becuri stricate nu au mai fost înlocuite de ani de zile.

„Sunt foarte multe locuri în care pur și simplu nu s-au schimbat becurile. De ani de zile nu au fost schimbate niște becuri în anumite zone. Evident că nu becuri care mergeau. Acestea sunt punctele slabe ale orașului, curățenia și iluminatul, în momentul de față, dar suntem pe cale să le rezolvăm, după perioade foarte grele”, a conchis Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.