Penalii altora, infractorii noștri

Penalii altora, infractorii noștri

0
DISTRIBUIȚI

Nu este nicio diferență între Teleormanul lui Liviu Dragnea și Timișoara lui Nicolae Robu. Primarul „ultralegalist” îl are ca mare sfătuitor de încredere pe un celebru tovarăș de chefuri al interlopilor, care se plimba cu mașină de la o firmă care avea contracte cu municipalitatea, până a scris presa, și care ani de zile și-a completat în fals declarațiile de interese, uitând să treacă firmele în care era acționar. Dar nimic nu contează pentru că Robu a transmis arogant că are de unde să piardă procente pentru omul său pe care între timp l-a făcut șef și peste piețele din Timișoara.

Viceprimarul pe care l-a propulsat în prim-planul politicii este cercetat penal, până acum, în două dosare legate direct de cel care crede că el este Timișoara – cel al anvelopării blocurilor, unde sunt amândoi anchetați penal, și cel al porții prăbușite de pe Calea Lugojului.


Aici, ilegalitățile au fost de la început până la sfârșit, dar, când doar presa dezvăluia abuzurile administrației Robu, primarul făcea parade de legalitate și spurca jurnaliștii. Când s-a ajuns la penal, a tăcut brusc și i-a pierit avântul să mai înfiereze cu aceeași mânie proletară penalii pe care-i are în subordine, așa cum făcea în cazul „ciumei roșii”.

Administrația Robu a trecut la nivelul următor, angajând o condamnată definitiv, venită de la Arad, din curtea liberalului Gheorghe Falcă, contabil-șef la societatea de termoficare Colterm. Din puțul gândirii liberale a subordonatului primarului am aflat că nu este funcție de conducere cea de contabil-șef. Poate e cea de contabil. Și brusc, omul care știe tot ce se întâmplă în oraș, că doar e primar, nu are informații. După câteva zile, adevărul iese la iveală – o infracțiune pentru o sumă mică, deci nicio problemă.

Dublul standard este literă de lege, iar tupeul este adevărata esență a politicii. În buimăceala generală, în care penalii altora sunt răul absolut, iar condamnații noștri sunt profesioniști fără de care nu putem supraviețui, alegătorii sunt victimele sigure ale sistemului de a alege răul mai mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.