Pericolele de pe pistele pentru pedalat din Timişoara, inventariate de biciclişti. Provocarea...

Pericolele de pe pistele pentru pedalat din Timişoara, inventariate de biciclişti. Provocarea lansată primăriei

0
DISTRIBUIȚI

Pistele de biciclete existente în Timişoara sunt înguste, au crăpături, obstacole şi sunt periculoase. Este concluzia la care a ajuns Verde pentru Biciclete, după ce a verificat toate căile amenajate de autorităţile locale. Bicicliştii cer primăriei să remedieze problemele.

Calitatea celor 106 kilometri pe care au fost amenajate piste de biciclete în Timişoara este nesatisfăcătoare pentru bicicliştii care au avut o idee inedită pentru a inventaria toate problemele.

„Am pus o cameră pe bicicletă şi am filmat pistele, este o evaluare obiectivă, există dovada pe site-ul nostru (n.r. www.pedaleaza.ro), oricine poate vedea filmările. Concluziile sunt că pistele sunt prea înguste, 28 de procente au lăţimea între 0,9 şi 1,1 metri, multe au crăpături sau sunt vopsite cu vopsea lucioasă, ceea ce este periculos pentru că se poate aluneca.


Sunt probleme cu maşinile parcate, dar, surprinzător, nu atât de mari cât ne-am fi aşteptat. Dar sunt probleme foarte mari cu mobilierul urban, este vorba de ghivece, coşuri de gunoi, stâlpi, semne de circulaţie. De asemenea, sunt numeroase denivelări şi crăpături. În ceea ce priveşte aderenţa, cu acea vopsea, aceasta se rezolvă natural. Vechea vopsea lucioasă s-a mâncat în timp, iar la cele noi s-au folosit vopsele noi, de alt tip, adaptate cerinţelor”, a declarat Ana Munteanu, project managerul Verde pentru Biciclete.

Instrumentul de analiză creat de VpB poate folosi primăriei pentru remedierea deficienţelor din teren. Ne dorim un punct zero de unde să pornim, nu acuzăm pe nimeni, dorim doar să îmbunătăţim ceea ce avem, să colaborăm şi să facem ca reţeaua de piste să fie şi mai bună. Sunt multe lucruri care se pot îmbunătăţi, iar acum totul este analizat şi notat”, mai spune Ana Munteanu.

Cei de la Verde pentru Biciclete vor să pună la dispoziţia timişorenilor care circulă pe două roţi o aplicaţie care să îi ajute în traseu. „Urmează să facem o aplicaţie care să fie disponibilă timişorenilor şi care să le arate care este situaţia pistei pe traseul pe care bicicliştii îşi propun să circule, de la un punct la altul. Le punem la dispoziţie harta şi pot vedea ce calitate au pistele. Proiectul de cercetare a pistelor se va repeta anual”, a încheiat Ana Munteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.