Peste 4 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru trei drumuri...

Peste 4 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru trei drumuri modernizate de Consiliul Județean Timiș

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a modernizat, în acest an, trei drumuri județene cu bani din bugetul propriu, investiția ridicându-se la aproximativ 22 de milioane de lei. Până la sfârșitul anului, instituția va primi majoritatea sumei investite de la Uniunea Europeană, astfel că banii vor putea fi folosiți în alte scopuri.

Un prim pas  în acest sens a fost făcut astăzi, la sediul CJ Timiș fiind semnate contractele de finanțare pentru cele trei drumuri cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest. Este vorba de modernizarea drumurilor județene Șemlacu Mare – Ferendia, în lungime de 4,4 kilometri, Hitiaș – Bacova, în lungime de 7,8 kilometri și Iohanisfeld – Ivanda, în lungime de 6,7 kilometri.

“În luna iunie a acestui an a apărut această axă de proiecte retrospective pe infrastructură rutieră, dându-ne posibilitatea să depunem aceste trei proiecte pe fonduri europene, să revină în bugetul Consiliului Județean Timiș în integralitate aproape valoarea totală proiectele finanțate din bugetul propriu.


Valoarea celor trei proiecte este de aproximativ 22 de milioane de lei, iar solicitarea de rambursare din fonduri europene va fi de aproximativ 20 de milioane de lei. La momentul ăsta, după semnarea contractelor de finanțare, colegii mei au obligativitatea și răspunderea de a depune în regim alert a ceea ce înseamnă cererea de rambursare. Aceste proiecte au fost deja finanțate, s-a făcut recepția lucrărilor. După depunerea cererii de rambursare, sperăm anul acesta să avem și bucuria să obținem în bugetul consiliului județean suma în totalitatea ei. Este un demers binevenit”, a explicat Călin Dobra.

Potrivit șefului CJ Timiș, cele 20 de milioane de lei care vor veni de la Uniunea Europeană vor fi redirecționate la construcția bugetului instituției pe anul 2019 spre alte obiective de investiții. Cel mai probabil, banii vor merge tot pe proiecte de infrastructură rutieră.

“Este o finanțare mai atipică, dar cred că este în folosul beneficiarilor, în ideea în care pe anumite axe, din dorința de a grăbi absorbția pentru a putea atinge ținta de absorbție pe anul acesta, pe componenta de drumuri axa 6.1, s-au putut finanța retrospectiv proiecte care au fost deja începute sau finalizate de către consiliul județean, ei sunt singurii beneficiari pe această componentă, la fel cum se întâmplă și pe zona de patrimoniu sau pe zona de mobilitate, unde practic proiectele se pot finanța și banii vor reintra în bugetul consiliul județean, putând fiind distribuiți către alte destinații, evident. Practic, așteptăm cât mai repede cererea de rambursare și cu siguranță plătim în acest an aceste resurse și banii vor veni înapoi la Consiliul Județean Timiș”, a explicat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.