Peste 700 de cerşetori, depistaţi pe străzile din Timişoara, în acest an....

Peste 700 de cerşetori, depistaţi pe străzile din Timişoara, în acest an. Poliţiştii locali se laudă că numărul lor a scăzut FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Poliția Locală Timișoara susține că numărul cerșetorilor din oraș a scăzut în ultima perioadă. De la începutul acestui an și până în prezent au fost depistate 777 de persoane care au apelat la mila publică, cu 127 mai puține decât anul trecut.

“Scăderea numărului de astfel de persoane de la an la an se datorează patrulărilor efectuate permanent de polițiștii locali, care îi adună pe aceștia de pe străzi, dar și unora dintre cetățeni care semnalează astfel de cazuri la Poliția Locală, la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112. Pe de altă parte, polițiștii locali fac din nou apel către cetățeni să nu le mai ofere bani deoarece în acest fel îi menținem în stradă, mai mult, în acest fel fiind atrași în Timișoara și din alte zone ale țării. Mulți dintre aceștia sunt consumatori de alcool și de substanțe precum aurolacul, unii au probleme din punct de vedere medical, motiv pentru care sunt deseori agresivi”, a informat Poliția Locală Timișoara.

De asemenea, oamenii legii susțin că acționează permanent și pentru depistarea celor care încearcă să comercializeze tot felul de produse în locuri neautorizate, în condițiile în care au reapărut vânzătorii de diverse obiecte în intersecții.

“În ultimele două zile, polițiștii locali au depistat două astfel de persoane care vindeau la semaforul din zona Bastion, pe str.


Hector, ștergătoare de parbrize, încărcătoare și huse pentru documente auto. Cei în cauză, doi bărbați, de 37 și respectiv 42 de ani, ambii din București, au fost sancționați în două zile cu câte 2.000 lei fiecare, conform Legii 12/1990, marfa fiind ridicată în vederea confiscării, urmând să se ia aceste măsuri până când vor renunța la această îndeletnicire”, au arătat reprezentanții instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.