PMP Timiș: “Pensiile speciale sunt furt”. Ce venituri fabuloase au la bătrâneţe...

PMP Timiș: “Pensiile speciale sunt furt”. Ce venituri fabuloase au la bătrâneţe foștii angajați ai unor instituții

0
DISTRIBUIȚI

pmp timis

Reprezentanții PMP Timiș au început, astăzi, conferința de presă organizată la sediul partidului, ținând în mâini afișe cu mesajele “Pensiile speciale sunt furt”, “Inițiativa #PMP” și “Nu pensii deputați și senatori”. Inițiativa a avut loc cu scopul de a se atrage atenția asupra faptului că partidul pe care-l reprezintă nu este de acord ca aleșii locali, precum și parlamentarii să primească pensii speciale. Asta în condițiile în care nu contribuie cu nimic pentru a avea venituri mai mari la bătrânețe.

“Ne bucură foarte mult că CCR a dat o decizie foarte importantă pentru societatea românească, a anulat Codul administrativ, care era făcut foarte nedrept pentru multe categorii sociale și el prevedea, printre altele, faptul că aleșii locali merită și li s-ar cuveni în plus față de alți cetățeni, mă refer la pensiile speciale. PMP a depus, în 14 iulie, o contestație împreună cu colegii de la USR și PNL la Curtea Constituțională, prin care am arătat că legea care stabilea pensii speciale era neconstituțională.


Ieri, Curtea Constituțională a statuat acest lucru și ne-a dat dreptate. Nu putem decât să fim bucuroși că judecătorii Curții Constituționale au fost de acord cu elementele pe care noi le-am ridicat în contestație. Noi nu suntem de acord cu pensiile speciale pentru aleșii locali, dar nici cu cele ale parlamentarilor și a tuturor categoriilor sociale care nu le merită. Indiferent că lucrezi în aviație, în Parlament, în primărie, în Armată, legea trebuie să-ți permită să poți să contribui și când ieși la pensie să primești pensie corectă față de ceea ce ai contribuit tu de-a lungul vieții”, a explicat deputatul Cornel Sămărtinean, președintele PMP Timiș.

Șeful filialei județene a partidului a mai precizat că pensiile speciale sunt un “furt”, atât timp cât beneficiarii lor nu contribuie în plus față de ceilalți pentru ele. Cornel Sămărtinean a dat și câteva exemple de pensii speciale maximale. Astfel, personalul din aviație ia până la 10.749 lei pensie, cei din Curtea de Conturi – 7.719 lei, din corpul diplomatic – 5.483 lei, parlamentarii – 4.570 lei, personal auxiliar din instanțe – 3.838 lei, iar funcționarii din Parlament – 3.811 lei.

“PMP are o altă inițiativă de anulare a pensiilor speciale și de a reglementa principiul contributivității. Avem dreptul să beneficiem de pensii speciale, atât timp cât plătim de-a lungul vieții. Sunt momente grele pe care noi trebuie să le vedem în societate, că sunt oameni cu pensii de nici nu-ți vine să te gândești, 400 – 500 de lei pensie, în condițiile în care alții au pensii de 10.000 de euro sau poate și mai mult. E incredibil discrepanța între categoriile sociale, care nu ar trebui să existe. Noi nu luptăm împotriva pensiilor speciale ale militarilor, de exemplu, ale oamenilor care se sacrifică pentru binele țării”, a mai precizat Cornel Sămărtinean.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.