Pompierii în alertă: cutremur la Deta. Cum a decurs exercițiul

Pompierii în alertă: cutremur la Deta. Cum a decurs exercițiul

0
DISTRIBUIȚI

Pompierii timişeni s-au mobilizat, în această dimineaţă, la un exerciţiu în caz de cutremur, în oraşul Deta, judeţul Timiş.

Echipe ale ISU Banat se deplasează la faţa locului. Localitatea situată între Timişoara şi frontiera cu Serbia se află la 44 km de Timişoara, pe DN 59, şi 118 km de Belgrad. Zona Banloc-Deta este una activă seismic.

„Este vorba despre un cutremur de 5,4 grade pe scara Richter care a afectat localităţile Deta şi Banloc.


Exerciţiul a început ieri, astăzi continuă misiunile din teren. Avem la faţa locului mai multe echipaje de intervenţie, printre care avem echipaje de căutare canină, voluntari de la Salvo Timişoara, voluntari de la ISU Timiş, mai multe autospeciale de stingere şi autoscări din cadrul ISU Timiş. Avem tabăra mobilă amplasată aici şi corturile”, au declarat, astăzi, reprezentanţii ISU Timiş.

Pompierii urmează să stabilească şi care sunt misiunile de astăzi, în cadrul acestui exerciţiu.

În 2013, un cutremur cu magnitudinea de 2,6 grade pe scara Richter s-a produs lângă Deta. Nu s-au înregistrat victime şi nici pagube materiale. Însă cel mai mare cutremur din istoria Banatului s-a înregistrat la Banloc în 12 iulie 1991. Cutremurul a avut o intensitate de 5,7 grade pe scara Richter. Un om a murit şi sute de case au fost avariate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.