Președintele CJ Timiș: „Proiectul autostrăzii Timișoara – Pancevo va fi reluat”

Președintele CJ Timiș: „Proiectul autostrăzii Timișoara – Pancevo va fi reluat”

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune aduse de președintele Consiliului Județean Timiș în ceea ce privește autostrada Timișoara – Pancevo. Călin Dobra susține că acest proiect va fi reluat.

„Pe data de 22 noiembrie 2017, când am preluat președinția euroregiunii DKMT, am declarat că voi ‘milita’ pe lângă autoritățile de la București pentru reluarea discuțiilor în vederea realizării acestei autostrăzi. Iată că astăzi avem un angajament ferm luat de către premierul României, Viorica Dăncilă, în fața președintelui sârb, Aleksandar Vucic, şi prim-miniștrilor bulgar, Boyko Borissov, grec, Alexis Tsipras, şi israelian, Benjamin Netanyahu, că proiectul este susținut la nivel politic de ambele părți, atât de România, cât și de Serbia”, a anunțat Călin Dobra.

Astfel, potrivit șefului CJ Timiș, acest mare proiect de infrastructură a fost repus pe agenda Guvernului.

„Îmbucurător este faptul că și la nivel de experți tehnici a fost stabilit calendarul pentru implementarea etapei de reavizare a studiului de fezabilitate.


Deci, putem spune că am reușit să repunem pe agenda Guvernului un mare proiect de infrastructură, care trebuia să fie într-un stadiu mai avansat dacă nu existau indeciziile și bâlbele Guvernului Cioloș, inclusiv în cadrul întâlnirii de la Timișoara din 2016”, a mai precizat Călin Dobra.

În aprilie 2017, premierul Sorin Grindeanu anunţa că Guvernul Serbiei a decis să renunţe la proiectul de construire al autostrăzii care să lege Timişoara de Pancevo, apoi Belgrad. Ulterior, sârbii au anunţat că românii au fost cei care au renunţat la proiect.

În altă ordine de idei, de la Timişoara se va putea ajunge direct la Craiova, cu maşina, pe autostradă, sau cu trenul, pe o cale ferată modernizată, abia după 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.