Primăria Timișoara a reușit să provoace haos în salubritatea stradală. De ce...

Primăria Timișoara a reușit să provoace haos în salubritatea stradală. De ce nu se va mai da cu mătura

0
DISTRIBUIȚI

gunoi

Începând de astăzi, Retim nu se mai ocupă de curățarea stradală din Timișoara. Asta după ce s-au terminat cele 90 de zile în care societatea ar fi trebuit să se ocupe de acest serviciu, contractul dintre primărie și Retim expirând în data de 4 august a acestui an. Vă reamintim că, în acest moment, este în desfășurare cea dea doua licitație organizată de Primăria Timișoara pentru desemnarea unui câștigător care să se ocupe de acest serviciu. În aceste condiții, s-a decis ca Horticultura să acționeze pentru curățarea străzilor, până la finalizarea licitației.

Pe de altă parte, prin intermediul unui comunicat de presă, Retim arată că nu a participat la licitație din cauza prețului prea mic oferit și a acuzat Primăria Timișoara că are o datorie de aproximativ 5,6 milioane de lei.

„Retim nu a predat serviciul întrucât Primăria Municipiului Timișoara nu a solicitat aceasta și nu a prezentat noul operator. Primăria Municipiului Timisoara a organizat licitatia pentru atribuirea noului contract de salubritate stradală în perioada iunie – iulie 2018. La această licitație, la care Retim nu a participatîintrucât nu a considerat profitabilă prestarea serviciilor solicitate prin caietul de sarcini, nu a fost desemnat niciun câștigător. În urma licitației eșuate, Primăria Timișoara a găsit ca soluție temporară pentru asigurarea serviciului de curățenie stradală în municipiul Timișoara, să oblige Retim să presteze activitatea pentru încă 90 de zile, folosind o clauză de reziliere din contract. (…) În data de 1 noiembrie, Retim a fost anunțat de către Primăria Municipiului Timișoara că începând cu această dată nu vor mai fi decontate serviciile de salubrizare stradală, în condițiile în care nici până la această dată Primăria Timișoara nu a cerut societății Retim să predea serviciul și nu a prezentat nicio informare despre noul operator de salubrizare, înregistrând totodată restanțe la plată de aproximativ 5,6 milioane lei.


Astfel, Retim este nevoită să anunțe faptul că începând de azi, 1 noiembrie, Retim încetează operarea serviciului de curățenie stradală, ultima dată la care echipele de curățenie au mai acționat în teren fiind ieri, 31 octombrie”, a arătat Retim, într-un comunicat de presă.

De asemenea, reprezentanții Retim au precizat că vor continua să presteze serviciul de colectare a deșeurilor menajere în Timișoara, societatea câștigând în anul 2017 licitația organizată la nivel județean de către ADID Timiș pentru două zone ale județului

Andrei Drăgilă, directorul Horticultura, ne-a declarat că, începând de astăzi, a început golirea coșurilor de gunoi de către angajații instituției. În total, sunt mobilizați 20 de oameni și două utilaje.

„Începând de astăzi, societatea de horticultură a preluat pentru 80 de zile activitatea de golire a coșurilor de gunoi și de realizare a curățeniei în jurul coșurilor. Gunoaiele se colectează și se duc la stația de sortare, unde se descarcă. S-a pornit din centrul istoric, Piața Victoriei, zona centrală, cu tot ce există coș pe acostament stradal, zona pietonală, Piața Unirii. Apoi s-a început cu bulevardele mari, Calea Șagului, Circumvalațiunii, Aradului, Torontalului, Liviu Rebreanu și urmează mâine pe restul zonelor. Avem utilajele și forța de muncă asigurată. Toate coșurile au fost pline, pentru că de câteva zile nu le-a mai curățat nimeni. În zona centrală am curățat astăzi de două ori, pentru că se adună repede gunoaie în coșuri. Măturatul șoselei nu intră în atribuțiile acestui contract, doar colectarea gunoiului din aceste coșuri și curățirea lor, punerea sacilor de plastic să nu se păteze pe jos”, a precizat șeful Horticultura.

Vă reamintim că Nicolae Robu se plimbă cu o limuzină Mercedes cumpărată de Retim SA, care a costat aproape 74.000 euro, iar toate cheltuielile de funcționare și întreținere sunt plătite de compania de salubrizare, din 2015 și până în prezent. De asemenea, societatea de salubrizare și-a schimbat jumătate din acționariat în primăvara lui 2015, iar modificarea s-a realizat pe ascuns, fără ca cealaltă parte care deține 50%, Consiliul Local Timișoara, să fie informată și fără să aprobe modificarea actului constitutiv al societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.