Primăria Timișoara vrea să ia un credit de peste 45 de milioane...

Primăria Timișoara vrea să ia un credit de peste 45 de milioane de euro. Pentru ce sunt necesari banii

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara intenționează să ia un credit uriaș pe 15 ani. Potrivit unui proiect de hotărâre care urmează să fie supus votului în următorul plen al Consiliului Local Timișoara, reprezentanții municipalității doresc să obțină un împrumut de aproape 214 milioane de lei.

Din documentația care însoțește proiectul aflăm că maxim 100 de milioane de lei vor fi folosiți în vederea asigurării finanțării “investițiilor publice de interes local”, iar restul banilor sunt necesari pentru refinanțarea “unor împrumuturi în vederea optimizării serviciului datoriei și asigurarea unui spațiu investițional de cash pe perioada 2019 – 2022”.

“Principalul obiectiv al administraţiei publice locale a Municipiului Timișoara este asigurarea dezvoltării locale, în conformitate cu prevederile şi obligaţiile legale şi cu mandatul primit din partea cetăţenilor.


În acest context, se remarcă necesitatea realizării unor obiective de investiţii care să asigure dezvoltarea durabilă a municipiului şi prestarea unor servicii de înaltă calitate pentru toţi membrii comuniţătii locale. Municipiul Timisoara a identificat principalele obiective de investiţii necesare a fi executate pentru realizarea dezideratului principal – dezvoltarea durabilă a Municipiului Timisoara. Realizarea acestor obiective de investiţii necesită importante resurse financiare, resurse care nu se regăsesc în totalitate în bugetul local al Municipiului Timisoara”, scrie în raportul de specialitate care însoțește proiectul.

Deocamdată nu a fost făcută publică, pe site-ul Primăriei Timișoara, lista de obiective de investiții pentru care se va folosi creditul pe care municipalitatea vrea să îl ia.

Concret, în următorul plen, consilierii locali vor trebui să aprobe un proiect de hotărâre privind “Contractarea unor finanțări rambursabile interne/externe în valoare de maxim 213.705.516 lei”, cu o maturitate de 15 ani, perioadă de tragere de 3 ani și o perioadă de grație a ratelor de capital de 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.