Primarul Nicolae Robu, înfrângere definitivă în justiție într-un dosar în care se...

Primarul Nicolae Robu, înfrângere definitivă în justiție într-un dosar în care se plângea de ”poliție politică”

0
DISTRIBUIȚI

 

 

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a pierdut, astăzi, definitiv, un alt război pe care l-a început în justiție, în încercarea de a acoperi neregulile descoperite în cadrul administrației pe care o conduce. În 2016, Nicolae Robu a anunțat că va face plângere penală împotriva auditoarei Mariana Ciulei pentru abuz în serviciu şi întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. ”Eu sunt convins că toată abordarea acestei cucoane, care nu ştiu în ce împrejurări a ajuns auditor la Curtea de Conturi, a fost una abuzivă, care a făcut foarte mult rău oraşului. Abordarea ei nu are nicio legătură cu legea. Nu vorbim despre lipsă de profesionalism, ci despre abuz pur şi simplu, despre sfidarea legii”, susținea la vremea respectivă Robu.

Nervozitatea lui Robu a fost provocată de faptul că în urma unui control al Curții de Conturi s-a stabilit că Primăria Timișoara a încheiat contracte cu firmele cu pedigree liberal Rogera și Tradecomia, fiind prejudicat bugetul local.Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit, în februarie 2015, că unul dintre asociaţii Tradecomia, Bogdan Militaru, are legături apropiate cu europarlamentarul Cristian Buşoi, care este naşul unuia dintre copiii săi.


Curtea de Conturi a constatat că, la momentul licitaţiei, Tradecomia nu avea niciun utilaj. Când i s-au cerut explicaţii, Nicolae Robu a susţinut în nota dată celor de la Curtea de Conturi că „prima tentaţie este să mă limitez cu răspunsul la: «Întrebarea, ca, de altfel, şi alte abordări ale auditorilor -în speţă ale d-nei Ciulei- de pe parcursul misiunii devoalează un demers pur de poliţie politică»”.  De asemenea, în raport s-a stabilit că în afacerea ”acvariului” din centrul Timișoarei, prin schimbul de terenuri cu  Art SRL, Primăria Timișoara a fost prejudiciată cu 3.767.455 lei. Raportul Curții de Conturi a fost contestat în contencios administrativ, dar instanța a dat dreptate auditorilor.

Ulterior apariției raportului Curții de Conturi, atât primarul Robu, cât și municpiul Timișoara au făcut plângere penală împotriva auditoarei Ciulei, care a fost soluționată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj Napoca. Prin ordonanță, în februarie 2018, procurorul de caz a clasat plângerea pe motiv că nu s-a comis nicio infracțiune. Robu nu a fost mulțumit și a contestat in instanță. Astăzi, Curtea de Apel Cluj Napoca a respins ca inadmisibilă plângerea, decizia fiind definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.