Primarul Robu anunță un nou împrumut pentru Colterm. Ce spune despre magazinele...

Primarul Robu anunță un nou împrumut pentru Colterm. Ce spune despre magazinele din malluri

1
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a susținut, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara, că nu a știut faptul că societatea de termoficare a orașului și-a deschis magazine în cele două mall-uri, pe motiv că nu se implică în “micromanagementul” Colterm.

“Nu știu, acum aflu că s-a întâmplat asta, eu nu mă implic în micromanangementul companie, nu sunt directorul companiei. Ce fac eu este să reprezint interesul cetățenilor, să scot Colterm din impas atunci când este cazul. (…) Voi discuta cu conducerea Colterm despre această situație, presupun că ei au făcut lucrurile acestea crezând că vor îmbunătăți rata de încasare. De obicei, în mall-uri se obțin spațiile pentru serviciile noastre gratuit sau la prețuri foarte mici, pentru că și pentru reprezentanții mall-urilor există un interes ca oamenii să vină acolo.


Mă voi informa, Colterm, în mod cert, nu are nevoie de încărcarea bugetului cu cheltuieli, cu costuri. Eu i-am pus la treabă pentru reducerea costurilor și creșterea veniturilor. În urma acestei implicări, s-a ajuns la un bilanț pozitiv, Colterm acum este pe plus. Din păcate, datoriile istorice, pe care nu le putem achita fără un credit bancar, aduc penalități și majorări în fiecare an. Nu am nicio vină că am moștenit 200 de milioane sau nu știu exact cât a fost la început. S-a înțeles că nu e așa simplă problema”,  a precizat Nicolae Robu.

De asemenea, edilul a vorbit și despre creditul de peste o sută de milioane de lei pe care Primăria Timișoara l-a luat de la Trezorerie pentru plata facturilor companiei Colterm în sezonul rece.

“Banii au venit și au fost virați în contul Colterm, astfel că în această iarnă nu există riscul că va fi întreruptă furnizarea agentului termic. Creditul era absolut necesar”, a adăugat primarul Timișoarei.

Totodată, Nicolae Robu a mai afirmat că soluția de a fi stinse toate datoriile istorice ale Colterm este ca municipalitatea să ia un credit bancar. “Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă ar apărea 60.000 de centrale termice în oraș. Fiecare centrală de apartament aduce cu sine o poluare în partea din atmosferă pe care o respirăm. Am investit fonduri europene pentru retehnologizare, mergem înainte și sperăm să reușim să scăpăm de acele datorii istorice. Acum facem diligențe pentru un credit bancar, să plătim acele datorii istorice. Avem o înțelegere verbală cu E.ON, dacă plătim datorii istorice, să nu mai plătim penalitățile acumulate. Cred că ar fi extraordinar să obținem un credit bancar”, a conchis Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.